bulizzor Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam Krótko po kupnie a4 wymieniłem akumulator gdyz stary byl od nowosci jakies 10lat i juz słabo palił. Od czasu wstawienia nowego akumulatora wydaje mi sie ze wzrosło spalanie. Wczesniej komputer pokazywal 8,8 8,9 teraz 10,2! Czy jest to wina wymiany akumulatora i zwiazanej z tym kasacji ustawień dotyczacych wtrysku paliwa? Czy powinienem wgrać nowe ustawienia by zmnieszyc spalanie? Filtr powietrza tez wymienie, lecz wydaje mi sie ze te ustawienia trzebaby bylo w serwisie wgrac...co o tym sądzicie?
Redrick Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 gdzie sprawdzasz spalanie na komputerze która to pozycja w opcjach i jak to sprawdzic. Nie przejmuj sie mi auto o wiele wiecej pali
adamq Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Wyczyść i zaadaptuj przepustnicę :th: Powinno pomóc... gdzie sprawdzasz spalanie na komputerze która to pozycja w opcjach i jak to sprawdzic. Wydaje mi się, że kolega ma FIS i po prostu pisze mu w zegarach
bulizzor Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2007 gdzie sprawdzasz spalanie na komputerze która to pozycja w opcjach i jak to sprawdzic. Nie przejmuj sie mi auto o wiele wiecej pali wajcha od wycieraczek ma takie 2 przyciski na koncu ktorymi przełączasz rozne pozycje jakie wyswietla komputer Wyczyść i zaadaptuj przepustnicę :th: Powinno pomóc... Nie omieszkam :>
kobra7 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Musisz vagiem zrobić nastawy podstawowe.
Redrick Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 troche kitowo znowu koszty za podłazenie sie pod vaga
kobra7 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 To spróbuj zrobić to inaczej: 1- zagrzej samochód do min. 80stopni 2- zgaś go i odepnij aku (2-3min) 3- podepnij aku i odpal samochód, ale bez gazu i zostaw na wolnych obrotach kilka minut Jak to nie pomoże to tylko vag.
Darkman Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Teoretycznie jak odepniesz aku to by ustawienia wróciły do poprzednich powinno wyglądać tak: popodłączeniu aku włączasz zapłon ale bez silnika na około 3 min. i dopiero wtedy włączasz silnik by osiągnął temp 90 stopni na postoju. powinno byc ok.
Redrick Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 ale co mi to da pokaze mi wtedy spalanie czy co
saintadamus Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 ale co mi to da pokaze mi wtedy spalanie czy co nic Ci to nie da bo oni nie piszą o Tobie mowa jest o adaptacji przepustnicy po odpięciu aku jak już ktoś zauważył Ty kolego nie masz FISa i spalania Ci nie pokaże
Darkman Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 To jasne że jak nie ma FIS ,to nie ma na wyświetlaczu spalania .Jemu chodzi oto,że nagle po zmianie aku podniosło sie spalanie.Jak metoda napisana przeze mnie nie pomoże to wizyta w serwisie .Wyczyszczenie przepustnicy i VAG.
saintadamus Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 wiem o co mu chodzi bo czytać umiem ale ja nie odpowiadałem koledze bulizzorowi który założył wątek o aku tylko koledze redrickowi który włączył sie do dyskusji i zgubił troche wątek, widać nie tylko on
Rekomendowane odpowiedzi