Furio Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam. Dzisiaj rano obudził mnie koega i powiedział, zebym wziął papierosa i poszedł zobaczyc auto. moim lekko skacowanym oczom ukazała się roztrzaskana tylna, lewa szyba i próba zbicia przeniej pasażera...nic nie zgineło więc była to tylko "zabawa" mam pytanie; ile powinna kosztowac wymiana szyby i jakię są ceny samych szyb.Oczywiście mówię o używanej. Na allegro widziałem takie od 65 do 100 pln. Na szrocie powinno byc podobnie. Ile przecietny mechanik weźmie za założenie? pytam sie bo w tym miesiącu miałem juz tyle wydatków, ze zabrakło by mi 2 wypłat, zeby to wszystko ogarnąc pozdro
kamil21 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 a po co mechannik samemu roboty na 30 min zdejmujesz tapicerke, odkrecasz cala ramke i masz prosta wymiane szyby. mechannik mysle 50-100 zł wiecej nawet bym nie dał.
Furio Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2007 okey, a ma ktos moze schemat jak się wymienia taka szybę. Gdzie sa wszystkie śruby i po kolei co mam robić. nie bardzo mam gdzie taka perację przeprowadzić ale spróbuję. Może mi wyjdzie. pozdro
adadur Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 tez radzę zrób to samemu. Może zejdzie ci 2x dłużej ale spewnością nieczego nie połamiesz i nic nie zniszczysz, mechanicy olewają staranność i dokłdnośc bo liczy sie czas.
Furio Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2007 dobra, kupiłem szybkę na szrocie i o dziwo nawet w tym samym kolorze :-)bez rysek za 70 pln ale łatwo nie było.Obdzwoniłem całe miasto. Macie jakis schemat jak sie taką szybke wymienia? gdzię są wszystkie śruby itp/ pozdrawiam[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2007, 12:17 _________________________________________________okey, udało się. było trochę problemów z zaczepami szyby i wkońcu zrobilem je po swojemu bo oryginalne nie chciały za chiny wejść w metalowe otwory ale wszystko działa gładko. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi