Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] OIL MIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam małą zagadkę, na wyświetlaczu pokazała mi się kontrolka zółta smarownica od oleju i napis MIN przypuszczam że wskazuje minimalny stan oleju jak też było więc oleju dolałem, kontrolka zgasła, po jakimś niewielkim dystansie znowu się zapaliła i zauważyłem że gaśnie dopiero jak się doleje olej albo otworzy maskę i zamknie.

Ten sam problem zauważyłem u koleżanki w A6 C6 a olej ma w połowie między min a max mimno to wywala jej się ta kontrolka gaśnei po otwarciu i zamknięciu maski.

Pytanie co tak naprawdę oznacza ta kontrolka i co robić gdy poziom oleju jest ok??

Opublikowano

Witam,

mam małą zagadkę, na wyświetlaczu pokazała mi się kontrolka zółta smarownica od oleju i napis MIN przypuszczam że wskazuje minimalny stan oleju jak też było więc oleju dolałem, kontrolka zgasła, po jakimś niewielkim dystansie znowu się zapaliła i zauważyłem że gaśnie dopiero jak się doleje olej albo otworzy maskę i zamknie.

Ten sam problem zauważyłem u koleżanki w A6 C6 a olej ma w połowie między min a max mimno to wywala jej się ta kontrolka gaśnei po otwarciu i zamknięciu maski.

Czujnik otwarcia maski :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t99221.0.html;highlight=czujnik+otwarcia+maski

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t65422.0.html;highlight=czujnik+otwarcia+maski

Jeżeli poziom oleju jest ok to czujnik poziomu oleju padł lub jego wiązka/wtyczka ma jakieś przerwy/zwarcia. Po otwarciu maski czujnik otwarcia maski kasuje tą kontrolkę, tutaj może i on być winowajcą całego zamieszania :gwizdanie: