Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Świece żarowe, a praca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proste pytanie ;)

Czy padnięte świece mają jakikolwiek wpływ na pracę silnika / osiągi?

Opublikowano

Chyba żarowe, co? Bo jak zapłonowe, to nikt nie ma wątpliwości :hi:

Opublikowano

jeżeli chodzi o żarowe - to gdy auto masz uruchomione to nie

jedynie przy rozruchu miałby problemy :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Oczywiscie, ze zarowe... zle slowo dobralem :kox:

Opublikowano

W przypadku AKE nawet i to nie bardzo. AKE na wszystkich 6 uwalonych świecach odpala przy niezbyt mocnej zimie :good:

Opublikowano

jeżeli chodzi o żarowe - to gdy auto masz uruchomione to nie

świece żarowe pracują również po uruchomieniu silnika- ECU dogrzewa silnik(zależne jest to od temp. powietrza, obrotów silnika, obciążenia alternatora itd.)

jeśli świece są nie sprawne przy niższych temperaturach ma to jakiś wpływ na pracę silnika :cool1:

Opublikowano

świece żarowe pracują również po uruchomieniu silnika- ECU dogrzewa silnik(zależne jest to od temp. powietrza, obrotów silnika, obciążenia alternatora itd.)

jeśli świece są nie sprawne przy niższych temperaturach ma to jakiś wpływ na pracę silnika :cool1:

To prawda, ale zauwaz, że kolega ma AKE, gdzie ostatnie cyknięcie przekaźnika słychac ok. 0,5 minuty po rozruchu (zimą)

Opublikowano
  • Autor

@RomanS, mam na pewno spalone 4 swiece, pozostalych 2 nie udalo sie sprawdzic (tej zimy). Raz przy nocy na mrozie -25/30 naprawde mialem problem z odpaleniem auta.

Opublikowano

@RomanS, mam na pewno spalone 4 swiece, pozostalych 2 nie udalo sie sprawdzic (tej zimy). Raz przy nocy na mrozie -25/30 naprawde mialem problem z odpaleniem auta.

Jak to "nie udało się sprawdzić"?

Napisałem : "przy niezbyt mocnej zimie" :) -25 stopni to juz nie żarty przecież :)

A wtryski masz 100% sprawne, brak bąbli powietrza w przewodach ?

Ja poprzedniej zimy (wiemy, że była lżejsza niz obecna) zawierzyłem serwisowi Bosch-a że mam sprawne świece i większą część zimy przejeździłem z uwalonymi 6 swiecami. Nie było to odpalanie od dotknięcia no ale wiadomo, zima :)

Jak się zorientowałem to wymieniłem swiece sam, różnica przyznaję, zauwazalna na plus :)

Opublikowano

mój AVF w styczniu przy -10 stopniach odpalał na dotyk przy 3 padniętych świecach, tylko dymka puszczał niebieskiego i w pierwszych sekundach troszkę nim zatelepało, sprawdziłem i tylko jedna grzała, aż sam się zdziwiłem, wcześniej miałem 1Z i przy padniętych świecach nie chciał wcale palić przy tej temperaturze

Opublikowano

a ja w AWX-ie odpalałem przy wszystkich spalonych :kox: temp. -8'C heheh ciężko ale zapalił :naughty: Poprzednio miałem AFN-a i na dotyk palił przy -5'C z jedną sprawną świecą :polew: ale kąt wtrysku miałem ustawiony perfect :cool1: