loco87 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam Mój wujek od x czasu walczy z tematem właściwego doładowania w swojej A6 95. Silnik rzędowy 115 konny. Słuchajcie wymienił do tej pory: -turbine -czyscil kata -wymienil zaworki podcisnienia -sprawdzil węże cisnieniowe -Wymienil ecu... -Przepływke - cos jeszcze chyba grzebał.... Słuchajcie po podłączeniu kompa błędów brak ale widać iż turbina zaczyna ładować poprawne wartości dopiero od 3 tyś obrotów. Największą różnice dało sie odczuć po czyszczeniu kata i wymianie ecu. Wykres teraz jest schodkowy... Wyrównuje sie przy 3 tyś do odciecia ale od 2-3 tys doladowanie powoli rosnie (1200,1400,1600 i na koniec wlasciwe 1750) Sluchajcie macie teraz jakies propozycje....Nie wiem czy WG jest zle ustawiony ale wydaje mi sie ze tam nie ma zmiennej geometri... Sam jestem strasznie ciekawy co tam sie mogło stać czemu tak jest ze auto ciagnie od 3 tys. Dodam że lubi puscic czarnego bąka...
jarek3251 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 nie wiem jaka tam turbina siedzi ale może jesli nie jest ze zmienna geometrią to może jest otwarty zawór troszeczkę i tak powoli rośnie to doładowanie???
loco87 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Wydaje mi sie ze tam nie siedzi zmienna geometria... Ale jest tam jakis zawór główny cos na wzór DV. Cholernie trudno dostępny...
Daimos Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 sprawdziłbym dolot pod kątem szczelności
loco87 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ok warto to sprawdzic. Ale zawsze tak by bylo ze auto ciagnie od 3tys ?
MarcinGD Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Moze byc taka nieszczelnosc ze na poczatku pompuje w atmosfere a pozniej idzie w dolot przy wyzszym cisnieniu.
Rekomendowane odpowiedzi