Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Przeplywka, n75 czy turbo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, wiem ze ten temat byl juz poruszany dziesiatki razy, ale kazdy co innego mowi. Zaczne od tego ze powyzej 3 tys obrotow czuc spadek mocy, a czasami przy dluzszej jezdzie, przewaznie na 4,5 turbinka przestaje dzialac (po ponownym odpaleniu wszystko jest ok). Bylem u mechanika podpiac go do VAGa, ale nie powiem co to za dziadostwo, bo mial cos troche wiekszego od kalkulatora, i stwierdzil ze cos tam z doladowaniem jest nie tak, i na 99% jest to turbina... Przeplywka pierburga niby nie do zajechania... moja prosba, to czy jest to jakis charakterystyczny przypadek na jedna z tych rzeczy ? jesli nie to gdzie w okolicach Gliwic moge podpiac sie pod kapa zeby dali logi ?

P.s. gdzies wyczytalem zeby cos recznie sprawdzic w turbinie czy sie nie przycina. Z gory thx za odpowiedz

ustawiaj prefix w temacie (2 punkt regulaminu)

Opublikowano

Z tego co piszesz to właśnie wygląda jakby łopatki od turbinki się zacinały - trzeba wyciągnąć turbinkę i je przeczyścić :)

Opublikowano

Z tego co piszesz to właśnie wygląda jakby łopatki od turbinki się zacinały - trzeba wyciągnąć turbinkę i je przeczyścić :)

zastanow sie co piszesz!!! Nie wprowadzaj w blad!! Co najyzej kierownice moga sie przycinac.

czester1800 N75, moze kierowice, HGW ;) Zapraszam na logi jak tylko zacznie dzialac mi VAG (chwilowe prblemy z softem)

Opublikowano

Czesc, wiem ze ten temat byl juz poruszany dziesiatki razy, ale kazdy co innego mowi. Zaczne od tego ze powyzej 3 tys obrotow czuc spadek mocy, a czasami przy dluzszej jezdzie, przewaznie na 4,5 turbinka przestaje dzialac (po ponownym odpaleniu wszystko jest ok). Bylem u mechanika podpiac go do VAGa, ale nie powiem co to za dziadostwo, bo mial cos troche wiekszego od kalkulatora, i stwierdzil ze cos tam z doladowaniem jest nie tak, i na 99% jest to turbina... Przeplywka pierburga niby nie do zajechania... moja prosba, to czy jest to jakis charakterystyczny przypadek na jedna z tych rzeczy ? jesli nie to gdzie w okolicach Gliwic moge podpiac sie pod kapa zeby dali logi ?

P.s. gdzies wyczytalem zeby cos recznie sprawdzic w turbinie czy sie nie przycina. Z gory thx za odpowiedz

ustawiaj prefix w temacie (2 punkt regulaminu)

cos kiepsko czytasz .... ;) wrecz przeciwnie .. kazdy mowi to samo i powtórze to jeszcze raz ...

bez logów dynamicznych mieszamy reka w gównie ... :afro:

czy mechanik przejechał sie furmanka z zapietym Vag'iem ... ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, podpial komputer, zobaczyl ze jest jeden blad, powiedzial mi o tym i wykasowal go. Stwierdzil ze komputer nic nie powie bo to moze byc kilka roznych rzeczy, wiec troche to smieszne jest i szukam kogos kto by to profesjonalnie zrobil.

Opublikowano

Nie, podpial komputer, zobaczyl ze jest jeden blad, powiedzial mi o tym i wykasowal go. Stwierdzil ze komputer nic nie powie bo to moze byc kilka roznych rzeczy, wiec troche to smieszne jest i szukam kogos kto by to profesjonalnie zrobil.

a powiedział konkretnie numer tego błędu ??

Opublikowano

a powiedział konkretnie numer tego błędu ??

bede strzelał ... 00575 ..... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

bede strzelał ... 00575 .....

dokladnie ten blad ! :D bylem dzisiaj podpiac go u znajomego, ktory ma laptopa z programem "autocom" czy jakos tak, i co prawda powiedzial ze logow nie moze zapisac, ale np sprawdzil mi ze turbina chodzi dobrze, tzn laduje okolo 1 bara. Powiedzial,ze prawdopodobnie to ktorys z zaworow N75 albo ten drugi... co wy na to ?

Opublikowano

Ja miałem taki przypadek ze jak przekreciłem autko to mi sie turbo wyłańczało . Mimo iz jestem mechanikiem nie moglem sie z tym na poczatku uporac okazało sie iz poadł mi czujnik podciśnienia.

Ja kupiłem nowy 450zł. ale wiem iz mozna go wykompac w nitrze i bedzie działał ponoć .

:quattro:

Opublikowano

bede strzelał ... 00575 .....

dokladnie ten blad ! :D bylem dzisiaj podpiac go u znajomego, ktory ma laptopa z programem "autocom" czy jakos tak, i co prawda powiedzial ze logow nie moze zapisac, ale np sprawdzil mi ze turbina chodzi dobrze, tzn laduje okolo 1 bara. Powiedzial,ze prawdopodobnie to ktorys z zaworow N75 albo ten drugi... co wy na to ?

beda logi ... nie bedzie watpliwosci ..... :naughty:

Opublikowano

ja przerabialem to samo u siebie i byla to wina n 75 koszt 150 zl.w ASO. :thumbup: