kamil_mlody Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam przeszukałem całe forum znalazłem mnogość przydatnych informacji ale niestety o samych B5 . czy miał ktoś do czynienia z katem z B6 TDI 131 km (i jak sobie z nim poradził). Zastanawiam się nad wycięciem kata i wstawaniem rurki . co na to sondy lambda ??? niedługo przedstawię zdjęcia srebrzynki jednak na razie nie mam czasu zrobić zdjęć. Pozdrawiam (liczę na wyrozumiałość) [mod]Stosuj prefix to wszyscy będą wiedzieli o jaki model chodzi[/mod]
elmo814 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 normalnie wstaw rure w miejsce kata i bedzie gites , o nic wiecej nie martw sie , kup tylko uszczelki bo z tego co pamietam , w b6 i w b7 katalizator sie wykreca , mozesz wstawic zamiennik - z aukcji http://www.allegro.pl/item960103364_katalizator_zamiennik_audi_a4_a6_vw_passat_19tdi.html, o wiecej info zapytaj sprzedajacego i popros o wzmacniana plecionke
MAGIC87 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Nie ma sensu zamiennika pchać.. duże koszta... wytnij kata i wstac rurke o tej samej srednicy... Nie ma zadnych problemów z komputerem
kamil_mlody Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 wielkie dzięki uważam że temat zamkniety jak wytne to zdam relacje
wrclaguna Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 jakie sondy lambdy musisz odkrecic 3 sruby od strony turbiny i od strony srodkowego tlumika , wyjmujesz calosc .Sprawdz przy okazji plecionke czy nie ma przedmuchow a w miejsce kata srodek wstaw rurke o tej samej srednicy.
lesand Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Kat wyciety.Zadnych problemow robiłeś gdzieś w Trójmieście? też się przymierzam do wycięcia
maciejski Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Bieniek, jaki koszt wymiany? miales swoj "zamiennik" czy na miejscu Ci zrobili?
maciejski Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 a pokaz foto jak zrobili oczywiscie wziales stary katalizator? bo za niego na allegro to skasujesz z 300zl.
Bieniek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A foto nie chce mi sie robic :tongue4: :tongue4: Tak zabralem stary kat,ale uciety jest przy samej puszce z jednej i drugiej i chyba tylko go sprzedam jako zuzyty.
maciejski Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 powiem Ci, ze ja gonilem caly katalizator od 2.5TDI to facet, ktory skupuje katalizatory jeszcze koniecznie mnie prosil, abym upierdzielil przy samej puszce rury, bo tansza przesylka, sprzedajac jako calosc nie dostaniesz duzo wiecej, szczegolnie, ze masz zalany olejem. Za "zuzyty" pewnie tak czy siak 200-300zl zhaczysz.
Rekomendowane odpowiedzi