Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] POMOCY problem z odpalaniem ( filmik )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli moze byc ze pompa nie domaga??nie ma problemu z mocą przyspieszenie jest ok dawke startowa zwiekszylem i sie polepszylo ale tylko troche ma ktos jeszcze jakies pomysly??jest jeszcze cos takiego ze jak przekrece kluczyk i odpalam trzymam ok 1-2sekundy puszczam kluczyk auto nie zapala ale trzesie silnikiem jeszcze przez ok 4 sekundy co to moze byc??[br]Dopisany: 06 Grudzień 2010, 19:13_________________________________________________no widze koledzy ze to ciezki temat czyzbym tylko ja miał taki problem??

Opublikowano

Jeżeli faktycznie pompka nie wydaje już to zrób ten myk, a jak nie pomoże to wróć ustawienia (ps czytaj na końcu):

http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/25/

• 9 lat później...
Opublikowano
W dniu 8.04.2010 o 14:43, sebastian1979 napisał:

kilku

I rozwiązał ktoś problem odpalania ciepłego silnika jak w 1szym poście oraz dołączonego filmu, mam identyczny problem też A4 B6 AVF mulititronic, dziękuję i pozdrawiam Leszek 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej A4 B6 AVF mulititronic (po programie) walczę z tą usterka już pół roku i dzieje się tak tylko jak silnik jest ciepły. Dodam że w między czasie wymieniony został na nowy akumulator i zregenerowany rozrusznik. Błędów nie ma zapisanych żadnych, kat synchronizacji 0.0, korekcję wtrysków bardzo dobre wszystkie ok. 0,5mg. bipy również ok. Klapa gaszaca działa prawidłowo, czujnik temperatury był odpinany i odpalał tak samo źle. Nie wiem już czego się czepić chyba pompy tandemowej aby mechanik sprawdził ciśnienie na ciepłym silniku jakie podaję. Przebieg 212.000 samochód krajowy od nowości w mojej rodzinie.. Samochodem jeździ głównie moja małżonka i cały czas mi truje że boi się nim jeździć bo któregoś razu może nie odpalić. Mówi że albo to naprawie albo żebym sprzedał samochód bo ten już jest stary i się psuje.... Ja mam sentyment do tego audi i nie chciałbym się z nim rozstawać. Proszę o pomoc. 

Edytowane przez kot_ik

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I doszedłeś co mogło być przyczyną ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety cały czas ten problem opisany powyżej występuje, obstawiam koło dwumasowe ale tylko tak strzelam.... 

Edytowane przez kot_ik

Opublikowano

To raczej nie dwumas bo nie słychać go przy gaszeniu. Moim zdaniem jest to problem związany z układem paliwowym/zapłonowym. Wygląda jakby w nieodpowiednim momencie dochodziło do zapłonu. Dodatkowo wskazuje na to fakt, że  na zimnym silniku jest ok (czyli gdy świece przyczyniają się do rozgrzania mieszanki a nie kompresja).

Edytowane przez Muskel1