Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Gorąca felga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.dzis po zaciagnieciu recznego i odpuszczeniu jedno tylne kolo nadal hamuje :( zrobilem dystans jakies 13 km,czulem ze auto gorzej sie rozpedza,pod domem felga doslownie mnie oparzyla,,co robic teraz stygnie,,czy to wina linki czy jakiegos odbijaka??czy moge sam cos na to zaradzic bo jezdzic tak sie boje ze spale klocki

Opublikowano

być może mechanizm zwalniający linkę nie odbił lub zapiekł się tłoczek w zacisku

Opublikowano

aha,,a zdzialam cos bez kanalu na zwyklym podnosniku do kola..mialem zamiar popryskac wd 40

Opublikowano

aha,,a zdzialam cos bez kanalu na zwyklym podnosniku do kola..mialem zamiar popryskac wd 40

możesz spróbować
Opublikowano

wd 40 nic nie pomoze. u mnie trzeba bylo wymienic tłoczek, bo miał wżer mały. przy odpuszczaniu załapywał przekos i zostawał.sroboj jeszcze odciągnąc tą łapkę co sie linka tam trzyma. jezeli sie odciągnie to tam jest "pies pogrzebany"!! musisz rozłożyc cały ten mechanizm od ręcznego, wyjąć taką uszczelkę z kołnierzem, wyczyścic i ja wlewlem tam olej strzykawką. u mnie pomogło. oczywiscie tłoczek tez wymieniłem - bo u mnie był wżer.

Opublikowano

no zrobilismy to z kumplem,oczyszczenie i przesmarowanie dalo efekty,,syf z zimy swoje robi jednak..Dzieki. temat mozna zakonczyc.