Jasicor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam Podczas jazdy z góry, jadąc na 1 lub 2 biegu i nie dodając gazu, to po ok 10 sekundach wyskakuje mi bieg i wskakuje na luzik Jaki jest tego powód?? Czy coś mojej skrzyni dolega?? Pozdrawiam
cayenne Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Możliwe,że poduchy albo od skrzyni,albo od silnika są do wymainy.
schiller Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 dokladnie. kiedys w toledo mialem to samo i byly to wlasnie poduchy pod skrzynia... z tym ze wyskakiwal kazdy bieg ale na zakrecie.
dawajrapa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 a ja sie podepne pod temat- z tym, ze u mnie przestaly wchodzic wcale te 2 biegi :| dzis wszedlem pod auto, rozpialem wybierak (mialem nadzieje, ze wina jest po tej stronie) no ale niestety :\ - nie wchodza tez na sucho. reszta biegow wchodzi elegancko. jakies pomysly? szukac juz nowej skrzyni, czy jest szansa ze wygial sie np. jakis wodzik, albo cos?
schiller Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 a dzieje sie to tez przy wylaczonym silniku? bo jesli tylko przy wlaczonym to synchronizator poszedl sie j....
dawajrapa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 a dzieje sie to tez przy wylaczonym silniku? bo jesli tylko przy wlaczonym to synchronizator poszedl sie j.... no wlasnie i przy wlaczonym i przy wylaczonym... rozpialem juz wybierak i probowalem wbic "na sucho" ale nie dziala :\ mysle ze najlepszym wyjsciem bedzie kupic skrzynie uzywke (z gwarancja), wrzucic, a w wolnej chwili rozebrac stara skrzynie i moze okaze sie ze to jakas drobnostka-naprawic-sprzedac... i zapomniec przerazaja mnie tylko ceny skrzyn- za cos sensownego, z gwarancja trzeba liczyc 1000 pln, plus ~200 za wymiane itd. jakis czas temu kupowalem skrzynie do vw polo i placilem 500 czy 600 pln... tak czy inaczej boje sie, ze to moze byc kosztowny lancuszek- tzn po zdjeciu skrzyni- co jeszcze sprawdzic procz dwumasa i sprzegla? poduszki, docisk? lozysko? ew. podpowiedzi?
kamil21 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam Podczas jazdy z góry, jadąc na 1 lub 2 biegu i nie dodając gazu, to po ok 10 sekundach wyskakuje mi bieg i wskakuje na luzik Jaki jest tego powód?? Czy coś mojej skrzyni dolega?? Pozdrawiam Na 99,9 % poduchy do wymiany mialem cos takiego w innym aucie, na poczatku wybijalo bieg ale pozniej juz musialem holowac 30 km nie wchodzil zaden, chociaz nie probowalem na hama.
Jasicor Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 A jaka jest cena tych poduch?? i
kamil21 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 A jaka jest cena tych poduch?? i poszukaj bylo juz na forum cena za orginalne ponad 200 zł za sztuke nie oplaca sie wsadzac podrób sa twarde.
Rekomendowane odpowiedzi