Cayman Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ostatnio chciałem przysluchać się pracy silnika i przy dodawaniu gazu zacząłem słyszeć spod maski dzwięk jakby przesypujących się grudek piasku, kamyków :/ Pod maską nic nie widać. Ostatnio wycinałem kata (rurka) oraz odpinałem EGR. Czy może mieć to jakiś związek? Czy po prostu gdzieś mi coś ociera (wyraźnie slychać to w kabinie). Po przejechaniu kilkunastu km dzwięki zanikają.
Gość Goodspit Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Kamień w układzie chłodzenia? U mnie coś takiego było, pomogło płukanie układu, ale za jakiś czas wróciło...
dark79 Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 no nie tylko kamien, czasami powietrze lubie sie zebrać w nagrzewnicy i daje o sobie znac zaraz po odpaleniu auta
dawajrapa Opublikowano 6 Lipca 2007 Opublikowano 6 Lipca 2007 ja mialem kiedys podobne objawy. ale bylo to w okresie zimowym o ile dobrze pamietam. na zimnym silniku przy dodaniu gazu takie a'la bulgotanie czy cos w stylu tego piasku o ktorym pisal Cayman. czy to cos powaznego? szczerze mowiac, ladnych kilka miesiecy tego juz nie slyszalem
Rekomendowane odpowiedzi