fayera Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Tak jak w temacie.Jak zlikwidować takie otarcia na feldze? Byłem u magika wulkanizatora i narobił takiego buractwa. Może by mnie to nie drażniło ale do tej pory felgi wyglądały jak nowe, otarcia są na kilku ramieniach. [br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 11:19_________________________________________________Nikt nie robił czegoś podobnego ?
Tedi35 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Skoro zawinił to poinformować go ze oddajesz felgi do renowacji i rachunek dostanie po zabiegu. A jak tak chcesz jeździć to zapłacić za szkody tez powinien zwłaszcza ze felgi miałes idealne jak piszesz
boguki Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 A może wulkanizator to znajomy i głupio mu mówić żeby teraz za to zapłacił... I może kolega sam chce jakoś te otarcia zlikwidować
PRZEEMAS Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Trochę słabe zdjęcia i nie widać jak głębokie są te rysy. Możesz spróbować je wypolerować ale to raczej są głębokie rysy więc zostaje tylko malowanie
fayera Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2010 A może wulkanizator to znajomy i głupio mu mówić żeby teraz za to zapłacił... I może kolega sam chce jakoś te otarcia zlikwidować Trafiłeś w sedno.Troche mu się głupio zrobiło,jak zobaczył te otarcia tak samo jak mnie mówić mu o jakimś odszkodowaniu. Stary znajomy
aju Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 niestety, papier ścierny + szpachlowanie + wyrównanie + malowanie
PRZEEMAS Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 szpachlowanie Jakie szpachlowanie? Papier 250 i nie będzie śladu...
aju Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 nie będzie śladu po odprysku który jest wgłębieniem? na 2 fotce tak to wygląda
akjam Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A może wulkanizator to znajomy i głupio mu mówić żeby teraz za to zapłacił... I może kolega sam chce jakoś te otarcia zlikwidować Trafiłeś w sedno.Troche mu się głupio zrobiło,jak zobaczył te otarcia tak samo jak mnie mówić mu o jakimś odszkodowaniu. Stary znajomy Jakiś niski profilek gumy masz na tej feldze podejrzewam... Takie rzeczy (zakładania/ściąganie) gum przy niskim profilu powinno się robić na sprzęcie do tego przystosowanym - sprzęt z rolką... Bo w innym przypadku może stać się coś takiego. Co do tych otarć to może polerka wystarczy.
fayera Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 To mówicie papier 250-ok. spróbuje wypolerować ile się da,chociaż głebszych otarć nie ma to może da radę. Miał taki sprzęt,że we 3-ech trzymaliśmy-ciągnęliśmy alu aby opona naszła. Oczywiście było kilka prób bo sprzęt nie mógł radzić.
akjam Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 To mówicie papier 250-ok. spróbuje wypolerować ile się da,chociaż głebszych otarć nie ma to może da radę. Miał taki sprzęt,że we 3-ech trzymaliśmy-ciągnęliśmy alu aby opona naszła. Oczywiście było kilka prób bo sprzęt nie mógł radzić. No i finał jest jaki jest...
fayera Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zawsze byłem u niego ze stalówkami i było ok., myślałem,że zna się na tym z czego żyje-niestety tak czy siak więcej do niego nie pojadę-trudno.
Pawlo 2004 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 z tego co widzę to jest tam otarcie az do metalu tak więc polerka nic nie poradzi. Daj zdjęcie całej felgi. Na tylko malowanie [br]Dopisany: 18 Kwiecień 2010, 22:01_________________________________________________następnym razem nie oszczędzaj tylko śmigaj do duzego zakładu i zapłać 2 złote więcej za zakładanie opony. Przynajmniej jak tam się coś takiego stanie to wołasz kierownika i pokazujesz co jest grane.
fayera Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 spróbuje spolerować co się da a jak zostaną minimalne otarcia to trudno z kilku metrów już tego nie widać.
Pawlo 2004 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 z odległości nic nie widać faktycznie ale wiem jak to jest, wiesz o tym ze jest felga odarta i juz cie to drażni chyba kazdy tak ma i to nie tylko z felgami a z całym autem.
aju Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 co to za zakład co takiej zwykłej opony na balonie i normalnej wielkości felgi nie mogą założyć dobrze że z odległości jest jedyne pocieszenie
fayera Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 co to za zakład co takiej zwykłej opony na balonie i normalnej wielkości felgi nie mogą założyć dobrze że z odległości jest jedyne pocieszenie sory chłopaki,to zdjęcie to przed feralną zmianą opon. pościeranych mam tylko te 2 zdjęcie z bliska,jak nie zapomnę i będę miał czas to jutro tryknę tak z 2 metrów. próbowałem dzisiaj papierem 800-tką ale został tylko biały ślad-potem nawet tempo lekkościerną nie wytarłem tego białego.czym można zamalować miejsca gdzie widać czarne?[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2010, 20:41_________________________________________________Tu jest foto z ok. 1m. Czym i jak można zamalować te czarne przytarcia? Nie musi być idealnie byle w miarę to wyglądało. tak na marginesie to ile w zakładzie by za to krzyknęli i czy koniecznie trzebaby było ściągać felgi? Tutaj właśnie(na samym dole) jest to przytarcie po papierze 800. Da radę to spolerować jakąś pastą czy coś?
Pawlo 2004 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A gdzie ty 800 to szlifowałeś? :doh1: o ile dobrze widze to przeszlifowałeś az do podkładu i nic juz z tym nie zrobisz Takim papierem szlifuje sie pod malowanie
aju Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 teraz albo będziesz z tym żył albo oddaj do malowania + wyrównanie tego
fayera Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 orientacyjnie za takie miejscowe malowanie ilą krzykną?
Rekomendowane odpowiedzi