groszek27 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam, Tak jak w temacie. Dzisiaj wracałem z trasy i około 200km od domu na starcie ze skrzyżowania coś zaczeło mi trzeć i było to odczuwalne w kierownicy i nasilało się przy przyspieszaniu ale powyżej 2000 obrotów ustępowało lub nie było słyszalne jadąc na wprost. Ale skręcając lekko w lewo było słychać od nowa i tez przenosiło się na kierownice. Miałem luzy na lewym bananie i prawym przedni dolnym wahaczu. Wahacze kupiłem i jutro wymiana ale zastanawiam się skąd to tarcie.
syczylyjczyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Sprawdż olej w zbiorniku od wspomagania.
groszek27 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Olej był zapieniony. Wypompowałem stary olej i zalałem nowy. Nieco się poprawiło.
quattro71 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 jakie masz opony może treśzke za szerokie lub felgi nie dobrane Sprawdź czy opona nie ociera o błotnik Dodatkowo taki objaw jest podczas wybitej gumy na wahaczu
groszek27 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Wymieniłem lewy banan i prawy dolny przedni wahacz. Pomogło jak na razie. Ale muszę jeszcze trochę pojeździć żeby w pełni stwierdzić że problem rozwiązany.
Rekomendowane odpowiedzi