Miszka82 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Jak w temacie,zabrałem się dziś za wymianę filtrów LPG, filtr fazy lotnej wymieniłem bez problemów ale nie potrafię odkręcić tej pokrywy od filtra fazy ciekłej A tutaj zdjęcia: Filterek
juby_p Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Kolego dla mnie to wygląda bardziej na reduktor a nie obudowę filtru a kręcąc tą śruba regulujesz ciśnienie zapewne wiec szukaj dalej. Chyba powinieneś szukać czegoś takiego http://www.drypa.pl/produkt1345_ELEKTROZAWORY_-_Do_gazu_lpg_-__-_BRC-03EV00100047_Zawor_gazowy_fi8_.html
Buba Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 o ile dobrze pamietam to na pierwszym zdjeciu masz filtr fazy cieklej (to jest ten w elektrozaworze) a filtr fazy lotnej to taki duzy i u mnie jest przy chlodnicy przyczepiony[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2010, 16:38_________________________________________________a to co chcesz rozkrecic to reduktor i jego nie ruszaj
Miszka82 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 o ile dobrze pamietam to na pierwszym zdjeciu masz filtr fazy cieklej (to jest ten w elektrozaworze) a filtr fazy lotnej to taki duzy i u mnie jest przy chlodnicy przyczepiony[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2010, 16:38_________________________________________________a to co chcesz rozkrecic to reduktor i jego nie ruszaj no właśnie szukam miejsca gdzie ten filtr się montuje, ten co wkleiłeś już wymieniłem, a kręcąc tą śrubą przy reduktorze mogłem coś namieszać ?
Buba Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 chyba nie, sruba do regulacji cisnienia jest chyba od spodu a nie z boku. o ktory filtr ci wreszcie chodzi bo juz sie pogubilem
Miszka82 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 o ktory filtr ci wreszcie chodzi bo juz sie pogubilem o ten co wkleiłem - pierwsze zdjęcie :gwizdanie:
Buba Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 szukaj czegos takiego u mnie jest pod zbiorniczkiem wyrownawczym, odkrecasz 17 chyba ale ciezko jest bo taka smieszna cienka śruba trzyma od spodu i klucz spada[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2010, 16:50_________________________________________________
Miszka82 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 szukaj czegos takiego u mnie jest pod zbiorniczkiem wyrownawczym, odkrecasz 17 chyba ale ciezko jest bo taka smieszna cienka śruba trzyma od spodu i klucz spada[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2010, 16:50_________________________________________________ ok to wiem gdzie to jest, dzięki wielki za fachową pomoc
RADEKMC Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 dobrze, że masz spotkałem auta które jeździły bez żadnych filtrów :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi