Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Opinie nt. silników 1.9tdi 115KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie codziennie zgłębiam swoją wiedzę nt. audi na tym forum...przeryłem już setki postów ale nie mogę za bardzo znaleźć nic o tych silnikach B6ki 1.9tdi 115km? wiem, że silniki te wychodziły od 2004r, były chyba 2 oznaczenia silników i w sumie to wszystko... znalazłem bardzo dużo o jednostkach 130konnych, które chyba większość użytowników posiada oraz 100konnych ale o 115 mało...

czy mógłbym prosić o opinie o tych silnikach...spalanie, czy konstrukcyjnie te wersje różnią się od siebie, który jest "najtrwalszy", i jak wygląda sprawa eksploatacji/wymiany części tegoż silnika - porównywalna/taka sama jak w wersjach 100 i 130konnych?

niezbyt popularne są chyba te silniki, bo zauważyłem iż mało użytkowników forum posiada te jednostki..czy te silniki 115 posiadają jakąś wade..hmm?

Opublikowano

O ile wiem to w modelu B6 nie było silników 115 KM . Dopiero w B7 wrócili do 115-stek.

Opublikowano

O ile wiem to w modelu B6 nie było silników 115 KM . Dopiero w B7 wrócili do 115-stek.

były

w końcówce produkcji występowały również wersje 115PS kod BKE (w B6 06.2004-12.2004)

Opublikowano

Witam też jestem zainteresowany opiniami na temat 115-konnych posiadam silnik BRB

Opublikowano

Witam też jestem zainteresowany opiniami na temat 115-konnych posiadam silnik BRB

jeżeli posiadasz to raczej już masz jakieś zdanie o nim

myślę, że jest tak dobry jak BKE

Opublikowano

Witam

Tak samo jak słynne AJMy były dobre to i te nowe 115 też pewnie są dobre. Bede zmianiał auto na Audi B7 i tylko własnie z tym silnikiem.1,9 115 km. Zadne 2,0 Ale jak bym miał kupować B6 to juz wolałbym 130 km.

Pozdro

ZC

Opublikowano

Taka 115-tke mozna przeciec krecic sporo ponad 150 PS :) wszystkie 1,9 TDI były bardzo dobre...psuły sie tylko podzespoły :) Smialo kupuj jak masz okazje :) Spalanie maja podobne wiec.. roznia sie tylko momentem obrotowym ::)

Opublikowano

panowie mam BKE i nie ma na co narzekac , jedyny mankamet to ze jak sie kajtniesz mocniejsza jednostka to troszke zal, a tak pozatym to nie ma sie czego czepic , od zakupu wymieniłem olej na motul i klocki tylne z ATE na zimmermany, tyle , i autko chula , obecnie trwa\ja przygotowanie i znbieranie funduszy na witaminke u WITKA,

polecam te slniki + witamina od WITKA i bedzie gites :good: