[B5 AFN] Po wymianie termostatu...
0

    10 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam!

    Właśnie jestem po wymianie termostatu(ori ASO)układ odpowietrzony wszystko ok oprócz tego,że dalej są jakieś cyrki:

    Temperatura na blacie:90 stopni osiągnięta na postoju,podczas jazdy spada do około 80-82 stopni.

    Temperatura kanał 49 klimatronika:80-82 cały czas(nawet jak na blacie było 90 stopni.

    Temperatura na VAG-u:01 engine>007 cały czas 86,6 stopni(w czasie jazdy stoi w miejscu.

    Czy przyczyną może być uszkodzony czujnik G62?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    czujnik od wody do wymiany, też ori...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja mialem taki sam problem, ale u mnie po wymianie termostatu i czujnika wody nic sie nie zmienilo

    dlatego postanowilem podpiac inne zegari i... BINGO! zegar od temp. plynu chlodzacego jest walniety ;/

    a co do tego czujnika.. to ten na bloku silnika ma oznaczenie 059 919 501A i kosztuje kolo 52zl

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    dlatego czujnik sprawdza sie VAG-iem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzisiaj rano sprawdziłem czujnik,tzn.na zimnym:

    engine>007>coolant temp.9,9stopnia

    instruments>003>30 stopni!

    na ciepłym:

    engine>007>coolant temp.86,6 stopnia

    instruments>003>76 stopni

    Czy to na 100% czujnik?Jeżeli tak to czy uszkodzony czujnik ma wpływ na spalanie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    no będzie miał wpływ na spalanie ponieważ silnik cały czas myśli że jest niedogrzany i pobiera więcej paliwka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie po wymianie termostatu na ori ładnie trzyma około 90st.C. Skoro wymieniłeś termostat na ori zakładam że ten element jest ok. Czy na 100% to nie wiem ale obstawiałbym czujnik

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    u mnie tak się zachowywało po wymianie termostatu jak miałem nie do końca odpowietrzony układ, dopiero jak odpowietrzyłem luzując węże od nagrzewnicy jest ok.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tylko ja nagrzewnicę też odpowietrzyłem.Zamówiłem czujnik,jak wymienię to zobaczę co dalej.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzisiaj rano sprawdziłem czujnik,tzn.na zimnym:

    engine>007>coolant temp.9,9stopnia

    instruments>003>30 stopni!

    na ciepłym:

    engine>007>coolant temp.86,6 stopnia

    instruments>003>76 stopni

    Koledzy czemu u mnie te funkcje nie działają na VAGu? mam wersje 311.2 czy jakoś tak, aktywowana jest.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.