Mati_RZ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Czytając wiele tematów o rezaniu tłumika od 2,5tdi, szukałem trochę w internecie na temat gotowców. Znalazłem dedykowany tłumik firmy Ulter, cena na stronie producenta 1000zł. Jedynie czego sie boję to dźwięk tego tłumika, najchętniej założyłbym coś co nie zmienia dźwieku, i chodzi jak seryjny układ. Mial juz ktos do czynienia z tym układem, bede wdzieczny za wszelkie opinie na temat dźwieku i czy rzeczywiscie nie ma problemow z jego załozeniem. Szczerze nie interesuje mnie przyrost mocy z powodu innego wydechu, lecz jego walory estetyczne. Ciekawy jestem również jakby sie komponowal z dokładką zderzaka od S4 Wersja : DUET Numer Katalogowy : 101-406/70RS link do strony producenta: http://www.ulter.com.pl/index.php?show=shop&f=2&m=234&s=674#foto
Glovash Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jeśli chcesz to dac do diesla, to ze spokojem, bo nie zmieni zbytnio dźwięku. Ciężko jest uzyskac warczenie w klekocie... chyba że się zrobi przelot, do tego stożek to się zmieni.. ale w serii dźwięk się praktycznie nie zmienia jeśli założy się markowy tłumik posiadający "coś" w środku ( te najtańsze nie mają prawie nic w puszcze ) Jeśli zależy Ci tylko na walorach estetycznych to może seria + chromowane końcówki ( nakładki ) ?
siemian Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 a nie lepiej włożyć kpl. wydech z 2.0 tdi 170hp, albo 3.0 tdi? Najlepiej z 2.0 tdi 170km ośki bo wtedy wszystko podchodzi p&p. Przy wydechu z quattro trzeba troszke rure przespawać ale każdy warsztat sobie z tym poradzi. Wygląda to tak: Końcówki można zawsze zmienić, chociaż mnie się takie podobają bo to w końcu diesel
Mati_RZ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Z tego co widze na foto, układ ultera ma końcówki z dyfuzorem, a to w jakimś stopniu zmienia dźwiek. SIEMIAN - ogółnie chcialem sobie zycie uproscic ;p kupic takiego gotowca, zalozyc i miec spokoj, ale patent z 2.0 170hp tez dobry Potrzebuje dokładke zderzaka od S4 , macie moze numer części z ETKI ? ogolnie stylizacje auta mam S4 (zderzak, progi) to i dokladke tez taka bym zalozyl, s-line jest chyba troche inna ?
siemian Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 s-line masz na powyzszym zdjęciu. Z eSy ma numer 8E0807521M 1RR cena: 179.04zł Kup sobie wydech z 2.0 tdi 170km ośki, pasuje całkowicie p&p i poprostu wytnij końcówi i przyspawaj takie jak chcesz... To będziesz miał najłatwiejszy wariant
Mati_RZ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzieki Siemian , tak tez pewnie zrobie jutro pojade zamowic dokladke, i zaczne rozgladac sie za wydechem
David Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Siemian a do b6 tez pasuje p&p od 2.0 tdi 170ps
siemian Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 pasować pewnie będzie pasował, bo przecież podwozie jest takie samo. Tyle że będziesz musiał dociąć sobie otwory w zderzaku pod rury, bo w b6 tdi były schowane a dokładka zderzaka z benzyny może mieć niepasujące otwory.
siemian Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 najlepiej szukaj z 2. tdi 170hp z ośki bo wtedy jest całkowicie p&p. jesli znajdziesz z quattro czy to 2.0 czy 3.0 to trzeba troszke przespawać. Jak dobrze trafisz to wydech dorwiesz za 600-700zł. Do tego osłona termiczna z 70zł i myśle że jak trzeba by przespawać kawałek to tłumikaz wezmie z 100-150zł za robote.
mystic.pl Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Witam A czy takie końcówki podejdą do wydechu w 3.0 tdi quattro, tak by uzyskać wygląd a'la S4 ? Jeśli nie to jakie byście polecali ? Chodzi tylko o efekt optyczny S4 czyli końcówki + dyfuzor. http://allegro.pl/item1046122524_koncowka_tlumika_ulter_z_dyfuzorem_basowa_nowy.html Interesuje mnie podobny ukłąd jak w powyższej aukcji ponieważ w Q 3.0 tdi na każdą stronę z tłumika końcowego jest tylko jedna końcówka wychodząca. O jakiej średnicy szukać samego podejścia i jakiej średnicy samych końcówek ?
maciejski Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 60mm to piard-rurka, za mala srednica imho
mystic.pl Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 60mm to piard-rurka, za mala srednica imho To jaka średnica pod 3.0tdi będzie odpowiednia tej piard-rurki bo aktualnych końcówkach są dwie średnice, jedna w drugą jest wsadzona.
maciejski Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 nie wiem czy sie zrozumielismy, ja mowie, ze rurki te koncowe, ozdobne sa za male (60mm), jaka jest srednica wydechu 3.0tdi to nie wiem ale imho 50mm srednica wlotu to za malo, tam jest chyba 55? ja proponuje zmierzyc srednice wlotu i dobrac do tego srednice koncowki ozdobnej w okolicach 70-75mm, musialbys przymierzyc i zobaczyc czy miesci sie w zderzaku
Rekomendowane odpowiedzi