mateuszb1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam jestem nowym zdobywcą 3 dniowej audicy zakupiłem ją na normalnych 15', chodziłą cichutko jak mysz pod miotłął:] ale aby dodać jej wyglądu wstawilem piekne aluski 16' no i tutaj juz jest górka, mam takie opony: http://www.allegro.pl/item991483733_205_55r16_nowe_opony_sportowe_f1_205_55_16.html tu jest napisane "mniejszy poziom hałasu" ale z tym bym się zastanowił bo jak jezdzilem 2 dni na 15' chodziły oponki cichutko, a 16' juz głosniej no i na naszych drogach na 15 mniej sie wyczuwało ze się jedzie:) teraz mocniej to czuje:) może ktos mi pomóc??
sołtys85 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Jak miałes zimówki 15 to pewnie profil był nieco większy niż 55. A wiadomo czym niższa opona tym mniejszy komfort. Co do hałasu to nie spodziewał bym sie, że bedzie cicho na tych oponach. To chinskie opony a w dodatku w jodełkę - taki wzór protektora zawsze jest głośny. Nawet nie mają rowka odprowadzjaćego wodę wiec powodzenia na deszczu. ps. ja mam toyo proxes w jodełkę i też jest głośno, a zimówki 205/55/r16 goodjear (także jodełka) ultra grip chyba to przy 120km/h to radio zagłuszają. To są bardziej markowe opony niż Twoje wiec jak u mnie jest głośno to co musi być u Ciebie
domjenick Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 ja jezdziłem na takich "jodełkach" cały rok-fakt na początku,jak były nowiuśkie-było głośno - myślałem,ze gumę złapałem,ale potem się "dotarły" i było ciszej-co do odprowadzania wody-nie zgodzę sie,bo wiele razy jezdziłem w deszczu-przyczepności nigdy nie straciłem,a uwierz mi-nie jeżdżę wolno , nawet ostatniej zimy,gdzie śniegiem zasypało pół Anglii-nie miałem problemów z podjazdem nawet pod górkę na takich jezdziłem
mateuszb1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 no ja czytajac na innych forach dowiedziałem się ze one dobre są na błoto:) bo dobrze trzymają sie powierzchni, ale czy tak jest to jeszcze nie wiem, fakt 15 miałem wyzszy profil niz w tych 16, ale tu i tu miałem 15, taka jeszcze 1 porada, waszym zdaniem lepiej kupić nowe opony?? czy to samo będzie??
sołtys85 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 taka jeszcze 1 porada, waszym zdaniem lepiej kupić nowe opony?? czy to samo będzie?? Zalezy jakie kupisz. Jodełka zawsze głośna będzie bo rowki w poprzek opony huczą. Jak kupisz takie, które mają kanały odpraowadzjaće wodę wzdłuż opony powinny być cichsze. np. gridgestone turanza, continental ecocontrol2
bily2 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jeśli chcesz naprawdę ciche opony to kup Goodyear EfficientGrip osobiście jeżdżę na nich drugi sezon w B6 lub tak jak wcześniej pisali Continental Premium Contact 2. Te opony co masz to napewno będą głośne do końca użytkowania, no chyba że zrobisz z nich sliki:)
Rekomendowane odpowiedzi