Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podszybie, spinki, problem z "wkrętami"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

abimi.jpg

vs1JS.jpg

Bardzo proszę o pomoc w sprawie, spinek czy śrub. Zaznaczyłem je na zdjęciach, gdzie i czy w ogóle dostane gdzieś takie wkręty? Te które mam są w tragicznym stanie i z tego powodu podszybie "odstaje" od szyby powodując lanie wody na filtr pp. Pozdrawiam.

Opublikowano

Zapytaj w dziale Części, Koledzy tam pomogą. Obawiam się tylko, że te wkręty mogą występować tylko z całym podszybiem :thumbdown: ale to trzeba sprawdzić.

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej napisał występują tylko z całym podszybiem.Wg.Etki jest to odzrutnik wody i nie jest zamocowany na w/w spinki ,a woda na filtr nie może ci lecieć ponieważ masz go zamkniętego w obudowie.Pozatym woda i tak będzie ci się dostawać do środka,po to są odpływy wody pod maską między innymi pod akumulatorem.

Opublikowano

Mam ten sam problem. Spinek nie używałem do kilku wymian filtra i wszystko gra (są cały czas w pozycji zamkniętej).

Podszybie jest lekko luźne, ale ... no cóż.

Ewentualnie możesz poszukać używki od starszych roczników chyba. Widziałem, że otwory były podłużne i szersze - otwieranie za pomocą 5 zetówki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A pomysł jak je odkręcić? Skoro + zniknął :)

Opublikowano

Jak odkręcisz śrubkę nad filtrem, to potem już powinno dać się wysunąć, czyli bez odkręcania tych "+".

Opublikowano

A pomysł jak je odkręcić? Skoro + zniknął :)

ugrzej płaski wkrętak i go wciśnij w ten "+' co zniknął, wyjmij i poczekaj aż ostygnie potem tym samym wkrętakiem powinieneś to odkręcić
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja proponuję kupić nowe w ASO. Cena za dwa elementy to 187 zł.

Podszybie lewe- 8D1 819 401 / cena 89 zł (podszybie dla A4 B5 po lifcie)

Podszybie prawe 8D1 819 402 / cena 88 zł (podszybie dla A4 B5 po lifcie)

Jakiś typ sprzedaje na Allegro to za 240 zł więc nie dajcie się nabrać ;). Jak ktoś chce sprawdzić sobie ceny to może tutaj: http://sklep.gajos.com.pl/sklep/

Jak ktoś chce numery przed liftem to niech da znać na PRV.

Opublikowano

Dzięki stary. Kupiłem te śrubki po 7 zł za sztukę, wymieniłem i wygląda jak nowe. Oto zdjęcie jak wygląda komplet jednej śruby

zdjcie0185.th.jpg

• 10 lat później...
Opublikowano

Potrzebuję te spinki do podyszbia, audi a4b5 1.8, może ktoś coś doradzić ? Ewentualnie można te spinki jakąś inną śrubką zastąpić? Zdjęcia , które są wyżej nie działają ?