Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Uszkodzona klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam problem z klimatronikiem w mojej audiczce (A4 b6 1.9 tdi AWX),otóż nie działa klimatyzacja przycisk econ się nie świeci wszystko inne działa czyli nawiew itp. klima została uzupełniona i sprawdzona vagiem i nic mechanik posprawdzał wszystko i doszedł do wniosku że kompresor jest popsuty bo się nie załacza i trzeba go wymienić. :(.Slyszałem że jest możliwa wymiana tego sprzęgiełka na kole od kompresora tylko teraz moje pytanie jak zdiagnozować że to napewno to a może cos innego i wogóle jak zdiagnozować klimatronik?Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
:szukaj: klima kilka pytań strona 3 może trochę pomoże ...
Opublikowano
  • Autor

ok dzieki poczytam sobie

Opublikowano

ja miałem zerwane sprzegiełko,ale własnie ECON mi cały czas swiecił,wiec odwrotnie jak u Ciebie :mysli:

Opublikowano

Jezeli jest wszystko w porzadku z kompresorem i jest zerwane sprzegielko to na zgaszonym silniku bez problemu obrócisz kompresorem,jak wsadzisz reke w srodek kola pasowego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, kilka dni temu byłem nabić klime i okazało się, że nie działa. "Majster" poradził, że mogę to kółko od sprężarki/kompresora przewiercić i połączyć np. wkrętami ze sprzęgiełkiem - czy coś takiego, tak zrozumiałem. Co Wy na to? Czy to ma prawo działać? :mysli:

Opublikowano

Witam, kilka dni temu byłem nabić klime i okazało się, że nie działa. "Majster" poradził, że mogę to kółko od sprężarki/kompresora przewiercić i połączyć np. wkrętami ze sprzęgiełkiem - czy coś takiego, tak zrozumiałem. Co Wy na to? Czy to ma prawo działać? :mysli:

nie ryzykowal bym taskiego druciarstwa, a co jezeli np zejdzie ci czynnik z ukladu, albo bedzie za duze cisnienie?? wydaje mi sie, ze lepiej wymienic sprzegielko, ale moze jeszcze niech sie inni wypowiedza...

Opublikowano

Mam propozycję , przykręć "majstra" wkrętami do drogi , wjedź mu w kroczę i że tak powiem pobaw się sprzęgiełkiem niekoniecznie od sprężarki . :wallbash: