Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ze sterowaniem problem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

tylko ze sterowaniem problem :gwizdanie:

na krótko podpiąć :wink4: :gwizdanie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja właśnie kupiłem lampy bi-xenonowe które chę zamontować w miejsce lamp ze zwykłą soczewką i mam nadzieje że po za zmianą parametrów w komputerze nie trzeba będzie robić wielkich przeróbek w elektryce żeby je odpalić. Acha i jeszcze jedna sprawa niektóre części do zamontowania spryskiwaczy reflektorów tańsze są w sklepie u delera niż np. na allegr(). Jeszcze jedna sprawa co sądzicie o czujnikach regulacji xenonów/bi-xenonów, nie wiem czy jest konieczność ich stosowania, słyszałem różne opinie. Jak ktoś przerabiał zwykle lampy soczewkowe na bi-xenon to bardzo proszę o jakieś sprawdzone porady. :rolleyes::evil::hi: :th:

Opublikowano

Zenith , wnioskuje ze wczesniej nie miałem xenonów a wiec pamietaj o tym ze nie będziesz miał możliwosci ich regulowania czyli jak dociążysz tyl to będziesz swiecił w kosmos :gwizdanie:

fakt ze już dużo osób coś wymyśla by jednak była regulacja manualna ale jeszcze nie słychac , no chyba ze sie myle i juz coś powstało na Naszym forum to dajcie info to i Ja zmienie swoje na bi :naughty:

Opublikowano

Zenith , wnioskuje ze wczesniej nie miałem xenonów a wiec pamietaj o tym ze nie będziesz miał możliwosci ich regulowania czyli jak dociążysz tyl to będziesz swiecił w kosmos :gwizdanie:

fakt ze już dużo osób coś wymyśla by jednak była regulacja manualna ale jeszcze nie słychac , no chyba ze sie myle i juz coś powstało na Naszym forum to dajcie info to i Ja zmienie swoje na bi :naughty:

Witam, dzięki za zainteresowanie tematem. :hi:

Odnośnie obciążenia tyłu to nie zdarza mi się to często :evil: po za tym mam seryjnie obniżoną a 4 z dość twardym zawieszeniem :evil: więc nie świecę po niebie :evil:

A w ogóle to zamierzam założyć to nieszczęsne poziomowanie, znalazłem już na allegr() czujniki regulacji do zamontowania na wahaczach po 150 zł za sztukę z tego co się orientowałem potrzebne są dwa, po jednym na przód i tył. Sprawa komplikuje się z modułem do tych czujników ponieważ narazie go nie znalazłem a nowy chyba jest zaje-drogi. [br]Dopisany: 24 Czerwiec 2008, 00:29 _________________________________________________Jeżeli ktoś wie to bardzo proszę o podpowiedź czy przewody podłączone do zwykłych lamp soczewkowych będą pasowały do bi-xenonów czy jednak jest konieczność dodatkowych przeróbek

Opublikowano

Jeżeli ktoś wie to bardzo proszę o podpowiedź czy przewody podłączone do zwykłych lamp soczewkowych będą pasowały do bi-xenonów czy jednak jest konieczność dodatkowych przeróbek

podobno nie są potrzebne zadne przeróbki :naughty:,

pochawl sie w końcu Swoim nabytkiem w odpowiednim dziale :naughty:

Opublikowano

;) ja zakupiłem bi-xenony i zamontowałem zamiast (soczewek). Jedyny problem to taki ze ciut przy krótki kabelek miałem do prawego reflektora. Ale po naciągnięciu jakoś doszedł na styk...

Co do spryskiwaczy ;) to daj mi znać jak to chcesz zrobić... bo sam bym chciał je zamontować ale boje się ze łatwiej będzie kupić zderzak już gotowy...

Pozdrawiam...

Opublikowano

Co do spryskiwaczy ;) to daj mi znać jak to chcesz zrobić... bo sam bym chciał je zamontować ale boje się ze łatwiej będzie kupić zderzak już gotowy...

proponował bym Ci opcje z zakupem ORI zderzaka , jakos sobie nie wyobrazam by założyć jakies inne spryski do B6

Opublikowano

:hi:

A więc dzisiaj odebrałem od Bełtowskieg() cały zestaw potrzebny do zainstalowania spryskiwacza reflektorów, czyli : :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

2 x cylinder tłoczący po 228,55 brutto, :mysli:

1 x pompa do spryskiwacza reflektorów 142.54 brutto :mysli:

( druga pompka zostanie przełożona ze zbiornika który jest do tej pory zamontowany i tak jak w tym przypadku będzie służyć do spryskiwacza szyb) :evil:

2 x rama prowadząca po 7.21 brutto, :evil:

2 x klapka zakrywająca na spryskiwacz po 28.20 brutto, :evil:

1 x trójnik 6.76 brutto, :evil:

3 x łącznik po 13.16 brutto, :evil:

2metry przewodu ( węża ) 52.48 brutto, :evil:

10 x obejma po 2.21 brutto , :evil:

1 x zbiornik ( część dolna , góra zbiornika jest taka sama ) 75.78 brutto , :mysli:

1 x pierścień uszczelniający do pompy 3.52 brutto. :evil:

3 x pierścień uszczelniający do łącznika po 1.80 :evil:

Razem to daje kwotę 875.98 zł brutto :wallbash:

Dodatkowo zamówiłem na allegr() oryginalny zderzak oczywiście używkę za 200 zł :mysli:

Koszt malowania i przekładki szacuję na jakieś 400 zł :mysli:

Resztę operacji wykonam sam. :kox:

Całkowity koszt moontażu spryskiwacza może jeszcze wzrosnąć ponieważ nie rozważałem jeszcze podłączenia z elektronicznej strony.( jeszcze nie wiem jak to podłączyć :kox: )a może się okazać że potrzebny jest jeszcze jakiś moduł sterujący ??

Faktycznie w seryjnym zderzaku bez oryginalnych otworków na spryskiwacze nie ma raczej możliwości zamontowania tej zabawki. :tongue4:

Jeżeli ma ktoś jakieś sugestię ????( najlepiej w kwestii podłączenia elektroniki to bardzo proszę o podpowiedź ) :th:

Jak wszystko porobię to zjawię się na spocie, Pozdrowionka :hi:

Opublikowano

ZENITH. trzeba było powiedziec ze takie cuda zamawiasz w ASO u Bełta gdyuż kilka tygodni temu robiłem identyczną operacje i ceny masz troszku wyższe niz Ja jak płaciłem...... :gwizdanie: ( jak byś był na spocie to bys się dowiedział np. cylinder tłoczący płaciłem po 168 zł )

Czekam na elektryka który bedzie w Bełcie i mi to podeponie , podobno da sie bez modułów tylko trzeba poniformowac komp ze jest sprysk w zderzaku

Opublikowano

HMMM ja to załatwiałem przez znajomego który tam pracuje i na wszystko miałem około 10 % rabat

Jak podłączysz napisz jak lub skontaktuj mnie z tym elektrykiem. :kox:

Opublikowano

HMMM ja to załatwiałem przez znajomego który tam pracuje i na wszystko miałem około 10 % rabat

Jak podłączysz napisz jak lub skontaktuj mnie z tym elektrykiem. :kox:

to jakies dziwne te ceny miałes bo Ja jak pisałem kupilem w troszku niższych :gwizdanie:

no czekam az sie pojawi elektryk to odrazu sie bede meldował do niego i dam znac co i jak....

ale w sumie to mógłbyś zaglądnąć w Niedziele na spota go Galerii kazimierz :evil:

Opublikowano

VIP to VIP kolego,nie każdy może mieć takie ceny. :polew: :polew:

ale Cuber ma racje podjedz dowiesz się porozmawiamy,doradzimy ,po co płacic frycowe :th:

Opublikowano

Napewno zjawię się na spocie ale dopiero w next weekend. Niestety nie odbiorę samochodu do niedzieli od lakiernika. :hi:

Opublikowano

uklad samopoziomowania tez zakladacie ?

Opublikowano

Ja nie zakładam, samopoziomowanie ręczne mam :decayed:

Opublikowano

Ja mam wszystko ręczne :gwizdanie:

Opublikowano

Ja mam wszystko ręczne :gwizdanie:

:mysli: przeciez nie działa Ci regulacja z kabiny ręczna :gwizdanie:
Opublikowano

Do spryskow potrzebna jest taka wiazka: http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p583_wiring-harness-headlight-washer-system-A4-B6-with-sensor.html

583_0.jpg

Auto poziomowanie mozna wyrezac - ale wtedy to bedzie autopoziomowanie-reka-z-kabiny ;):D -- planuje taka przerobke i dam znac co i jak.

Albo mozna kupic gotowy zestaw: http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p318_komplettes-aLWR-Packet-fuer-A4-8E.html

318_0.jpg

Opublikowano

a nie można podłączyć kabli od pompki od spryskiwaczy lamp czasowo do pompki od szyby ? :gwizdanie: