Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Niepokojąca kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

A jak myślisz, minie samo czy trzeba coś rozbierać i czyścić?

Opublikowano

~50kmh 3-ci bieg i tak ze 15 min po jakies luźniej drodze, jak masz tempomat to jeszcze wygodniej, jak nie to lekki 'gazik' zadnego 'pałowania', to nie pomaga przy wypalaniu DPF'a

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje bardzo za pomoc jutro postaram się "wypalić", a orientujecie się może jakie są konsekwencje jazdy z zapchanym filtrem DPF?

Opublikowano

A po co jechać wystarczy na postoju trzymać ok 3tys obrotów i też się wypali przecież DPF nie bierze parametrów ruchu tylko obrotów silnika :decayed: Mój znajomy wypalał tak w firmowym aucie i wypalił się idealnie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

konrad, dzięki pomogło uff

Opublikowano

A po co jechać wystarczy na postoju trzymać ok 3tys obrotów i też się wypali przecież DPF nie bierze parametrów ruchu tylko obrotów silnika :decayed: Mój znajomy wypalał tak w firmowym aucie i wypalił się idealnie :decayed:

Nie wiem czy to takie zdrowe trzymać silnik na obrotach na postoju.Lepiej jak jest obciążony czyli w czasie jazdy

Opublikowano

Brednie piszesz. Zeby byla odpowiednia temperatura spalin, silnik musi byc pod obciazeniem.

Opublikowano

Dziękuje bardzo za pomoc jutro postaram się "wypalić", a orientujecie się może jakie są konsekwencje jazdy z zapchanym filtrem DPF?

Jeśli stopień zapełnienia przekroczy 80% to auto będzie trza holować do serwisu i tam wyczyszczą DPFa.

Opublikowano

Każdy ma stresa za pierwszym razem jak mu się kontrolka zapaliła. Najważniejsze żeby poszerzyć wiedzę i stosować się do instrukcji. Literatury na ten temat w necie pod dostatkiem więc tylko czytać :wink4: