Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kradzież auta, odnalezienie pociętego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to się ma sprawa gdy ukradli auto i policja w trakcie śledztwa odnajduje auto ale pocięte i niekompletne? Dodam że AC w AXA.

Opublikowano

NO odbywa sie tak że jest uznana szkoda całkowita i oddadzą Ci 70% wartości auta, bo reszte możesz sobie sprzedać :wallbash: Tak mi sie wydaje :)

Opublikowano
  • Autor

Ktoś mi mówił, że może być tak, że dadzą 100% i prawnicy z ubezpieczalni będą ścigać paserów. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Ktoś mi mówił, że może być tak, że dadzą 100% i prawnicy z ubezpieczalni będą ścigać paserów. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.

pod warunkiem że ich złapią

Opublikowano

A jak już ich złapią to pujdą do paki, a jak już pujdą do paki to ubezpieczyciel nie będzie miał z czego ściągać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Złapani.[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2010, 21:18_________________________________________________Słyszał ktoś o czymś takim, że po kradzieży auta ubezpieczalnia chce umowę kupna sprzedaży i kontaktuje się z poprzednim właścicielem auta!!. Także wszyscy co maja auto kupione od handlarza a umowe mają z niemcem to jest probllem.

Opublikowano

Zdarzają się podobno takie przypadki.

Teoretycznie nie mają prawa. Teoretycznie nie musisz mieć takiej umowy, ale zawsze mogą Ci kazać wziąć kopię z wydziału komunikacji - inaczej pewnie będą przeciągać wypłatę.

A jak im dostarczysz umowę z niską kwotą, to Cię pewnie podpi... celnikom i będę mogli się wypiąć na Ciebie, bo samochód sprowadzony z naruszeniem prawa, czyli zaniżona cena.

Ale to trzebaby poszukać w internecie, albo skonsultować się z jakimś prawnikiem, czego tak naprawdę mogą żądać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam kupione autko z niemiec i nie sądze abym potrzebował umowy kupna do AC. Mam ubezpieczenie, autko znika to dostaję $ wg stawek - ale jeszcze sie dowiem bo mam znajomego w ubezpieczalni

auto giełda i euro giełda

Opublikowano

NO odbywa sie tak że jest uznana szkoda całkowita i oddadzą Ci 70% wartości auta, bo reszte możesz sobie sprzedać :wallbash: Tak mi sie wydaje :)

dlaczego akurat 70% ???

Opublikowano

A jak im dostarczysz umowę z niską kwotą, to Cię pewnie podpi... celnikom i będę mogli się wypiąć na Ciebie, bo samochód sprowadzony z naruszeniem prawa, czyli zaniżona cena.

PZU ma taki zapis jak przytoczył edmondo, jesli samochod jest nielegalnie w kraju nie wypłacą $$$. Przeczytaj w OWU czy masz ten sam zapis w AXA.

Z resztą dobrze się zwrócić o pomoc tutaj http://www.rzu.gov.pl/