czarny Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 podczas maksymalnego skretu kierownicy podczas manewru na parkinku sluchac takie "piszczenie" co może byc przyczyną czy to jest szkodliwe? pozdrawiam
siemian Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 raczej normalny objaw na maksymalnym skręcie
ArkadiuS Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 raczej normalny objaw na maksymalnym skręcie
akjam Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 raczej normalny objaw na maksymalnym skręcie Ja miałem problem ze sprzęgiełkiem alternatora przy takich objawach - dość głośne piszczenie - wzmagało się z dnia na dzień. Koszt sprzęgła ok. 120PLN INA - po wymianie "0" piszczenia.
siemian Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 raczej normalny objaw na maksymalnym skręcie Ja miałem problem ze sprzęgiełkiem alternatora przy takich objawach - dość głośne piszczenie - wzmagało się z dnia na dzień. Koszt sprzęgła ok. 120PLN INA - po wymianie "0" piszczenia. to są całkiem dwie inne sprawy. Sprzęgiełko u Ciebie zaczynało wtedy mocniej hałasować ponieważ dostawało większy opór. Sprzęgiełka niestety padają co 100-150 tys km... Odgłos jest bardzej taki jakby tłukła się jakaś osłona. Zaobserwować to można otwierając maske i spoglądając na pasek (nie będzie szedł rózno tylko będzie się trząsł i szarpał napinaczem). To że pompa piszczy przy skrajnym położeniu jest normalną sprawą.
akjam Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 raczej normalny objaw na maksymalnym skręcie Ja miałem problem ze sprzęgiełkiem alternatora przy takich objawach - dość głośne piszczenie - wzmagało się z dnia na dzień. Koszt sprzęgła ok. 120PLN INA - po wymianie "0" piszczenia. to są całkiem dwie inne sprawy. Sprzęgiełko u Ciebie zaczynało wtedy mocniej hałasować ponieważ dostawało większy opór. Sprzęgiełka niestety padają co 100-150 tys km... Odgłos jest bardzej taki jakby tłukła się jakaś osłona. Zaobserwować to można otwierając maske i spoglądając na pasek (nie będzie szedł rózno tylko będzie się trząsł i szarpał napinaczem). To że pompa piszczy przy skrajnym położeniu jest normalną sprawą. Absolutnie się z Tobą zgadzam siemian! Dlatego napisałem, że było to głośne piszczenie, buczenie czy jak tam ktoś to będzie nazywał i zaznaczyłem, że wzmagało się to z dnia na dzień.
evul Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 piski mozna zniwelowac (nie calkowicie usunac) poprzez zastosowanie silikonu na pasek wielorowkowy (silikon w sprayu marki Wurth na przyklad)
Rekomendowane odpowiedzi