Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BEX] Wszelkie info na temat 1.8 T 190 HP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego, że silnik Diesla V6 2.5 TDI jest sławny z racji historii z wałkami rozrządu :thumbdown:, myślę nad kupnem takiego wozidełka :mysli: (1.8 T 190 HP Quattro, najlepiej w automacie i amerykańska wersja-niekoniecznie), jeśli są na forum użtkownicy takiego modelu Audi (niekoniecznie amerykańca) to prosiłbym o wszelkie informacje na temat spalania, wrażenień z jazdy oraz na temat pracy i ewentualnych usterek samego silnika. Coś tam obiło mi się o uszy o zużywaniu się łańcucha łączącego wałki rozrządu i kompensatorach luzów zaworowych, ale nie wiem co z tego jest prawdą. Wiem, że silnik ogólnie jest bardzo żywotny i niezawodny, ale na tym moje wiedza się kończy. Generalnie chodzi mi o silnik, więc post mam nadzieję na miejscu. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jestem posiadaczem takiego autka i właśnie z mocą 190kucy :> co do silnika to mój spisuje się świetnie fakt mam go od prawie roku ale nie miałem żadnej usterki przy silniku i oby tak dalej było ,co do spalania na Pb jest mi trudno określić spalanie bo mało jeździłem gdyż po zakupie poszedł go gazownika , spalanie przy w miarę spokojniej jeździe 11l a jak się troszkę przyciśnie to wiadomo że więcej , wrażenia z jazdy bardzo dobre ,ogólnie mogę polecić a no ja mam ośkę a jak autko by z Q było no to frajda z jazdy jeszcze większa

Opublikowano

Amerykańska wersja to silnik AMB 170KM

Łańcuch kosztuje około 250PLN

Nastawnik faz rozrządu (napinacz łańcucha) około 1500PLN

Rozrząd z pompą wody około 700 PLN

Spalanie w trasie od 8,5

Spalanie w mieście od 11

Opublikowano

Miałem BEX-a 1.8TQ - śmigałem nim 2 lata, ilośc usterek = 0 - sprzedałem z przebiegiem 200 tyś km - do dziś spisuje sie świetnie - zrobiłem w nim program, ostatecznie furka miała 220ps i 300Nm.

Jedna z lepszych jednostek dostępnych w A4 B6

Spalanie 8-13

Godny polecenia pod każdym względem :good:

Opublikowano

zauwaz ze 1.8 T to jeden z najlepszych silnikow pod wzgledem awaryjności , produkowany od 94 roku do końca prod b6 z małymi zmianami w osprzecie

Opublikowano

zauwaz ze 1.8 T to jeden z najlepszych silnikow pod wzgledem awaryjności , produkowany od 94 roku do końca prod b6 z małymi zmianami w osprzecie

B7 też miał 1.8T :)

Opublikowano

w b8 tez jest 1.8T :gwizdanie:

Opublikowano

w b8 tez jest 1.8T :gwizdanie:

w A5 też i co to zmienia w temacie? Panowie... :cool1:[br]Dopisany: 03 Maj 2010, 00:00_________________________________________________a kto mi powie,jakie powinno być doładowanie w seryjnym BEXie-gdzies na forum znalazłem loga,że 0,65 bara - ile w tym prawdy?

koleś kupił BEXa i jutro go będziemy logowac i przygotowywac pod modyfikacje