wasermann Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam.Jestem własnie w trakcie nauki oceny logów i brakuje mi troszkę wiedzy.Nie wiem jak dobrze ocenić grupe 007.Chodzi o to,że np .temp płynu w gr 001 poz jest 80 stopni a w gr 007 poz. 4 np. 30 stopni? I diagnoza termostat do wymiany.Ale z czego w gr. 007 poz. 4 bierze odczyt,że jest 30 stopni?jak to jest? O co chodzi w grupie 018 i 023?Ktos wyjasni
przemik Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Odczyt temperatury płynu w 001 i w 007.4 to ta sama wartosc - odczytywana z tego samego miejsca. Wystarczy spojzrec na nagłowek no i podciagnąc sie troche w angielskim. Grupa 018 i 023 pokazuje nam stan popowtrysków w silnikach PD - bylo tlumaczone co i jak poszukaj na forum. W ogole to chyba zle podchodzisz do tematu. IMO - nie mozna nauczyc sie oceniac logów "od kogos". Czytanie juz spisanych trafnych analiz - nie mam na mysli bajdurzenia na podstawie 2 grup ; umiejętnosc logicznego myslenia, kojarzenie pewnych zdarzen i przypadków, znajomość topologi i rodzajów silników oraz ich działania - jest drogą do sukcesu w samodoskonaleniu sie. Pamietaj fora internetowe to tylko wędka - ryb musisz nałapać sam. Pozdrawiam i powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi