icek211 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Mam pytanie dotyczące wymiany rozrządu w książce audi w języku hiszpańskim którego zbytnio nie rozumiem podają coś,że w silniku 2.4 125 KW(170PS) wymiana jest na 180 tyś. a w 2.4 120 KW na 120 tyś km.czy ktoś ma pewność na ile mam zrobić wymianę.Proszę o info.
GRYFI Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 normy dotyczą fabrycznych części. Jeśli nie masz pewności że rozrząd jest fabryczny to nie czekałbym zbyt długo. Zadzwoń do aso i podaj im vin a oni powiedzą ci co ile wypada wymiana rozrządu dla twojego auta. W tej chwili VW i tak wycofuje się z tak długich interwałów i zaleca wymiany co max 120kkm
icek211 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Części mam fabryczne,zegar nie kręcony,pasek wizualnie dobry rolki nie szumią wszystko Ok tylko Kupiec szumi żeby zbić cenę.Sprawdzilem w ASO i powiedzieli po VIN-ie ze 180 tyśia,i nie ma ze 5, 6 lat np i wymiana na 180 tysia.Dzieki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi