WOJTAS36 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 witam kolegów!pojawił się na kierownicy luz,czy to może być przyczyna któregoś z wachaczy lub końcówki drążka kierowniczego?dodam że na dołkach coś mi zaczyna stukać z prawej strony?proszę o odpowiedz za co z góry dziękuje.
Rafal1988Lodz Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Ja tak samo mam lekki luz w kierownicy. Nikt na moj temat nie odpowiedzial. Wiec podlanczam sie do tego topu. Jesli koncowka drazka kierowniczego jest dobra to moze drazek jest walniety. Kulka wyrobiona czy co?
A-rek Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 obstawiam ze to luz na maglownicy, a stukac moze drazek
Rafal1988Lodz Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Jesli luzy na maglownicy to cala do wymiany czy da sie poratowac jakims zestawem naprawczym?
A-rek Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 luz w minimalnym stopniu da sie zredukowac sruba znajdujaca sie na maglu, ale to tylko na jakis czas
WOJTAS36 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 tzn.że luz nie może być przyczyną wybitej końcówki drążka kierowniczego?
A-rek Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 tzn.że luz nie może być przyczyną wybitej końcówki drążka kierowniczego? raczej nie. gdyby koncowka byla wybita stukalo by ci zawieszenie. a jesli masz luz to obstawiam przekladnie
Daimos Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 możesz też mieć luz na krzyżaku kolumny kierowniczej
A-rek Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 możesz też mieć luz na krzyżaku kolumny kierowniczej zgadza sie, na poczatek mozna to sprawdzic i dokrecic
Daimos Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 możesz też mieć luz na krzyżaku kolumny kierowniczej zgadza sie, na poczatek mozna to sprawdzic i dokrecic dokręcić??
A-rek Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 możesz też mieć luz na krzyżaku kolumny kierowniczej zgadza sie, na poczatek mozna to sprawdzic i dokrecic dokręcić?? ano, bo chodzi mi o ten dolny przed sama sciana grodziowa :gwizdanie:
Vinox Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 gdzie znajduję się tak śruba spróbuję ją dokręcić.
Daimos Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 możesz też mieć luz na krzyżaku kolumny kierowniczej zgadza sie, na poczatek mozna to sprawdzic i dokrecic dokręcić?? ano, bo chodzi mi o ten dolny przed sama sciana grodziowa :gwizdanie: mógłby kolega rozwinąć temat, tzn co dokładnie się dokręca
WOJTAS36 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 a u mnie okazało sie ze mam poluzowano śrube na kierownicy zdjąłem kiere dokręciłem i jest :good:a jeśli chodzi o stukanie to mam drążek kierowniczy do wymiany
kyrbob86 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 a u mnie okazało sie ze mam poluzowano śrube na kierownicy zdjąłem kiere dokręciłem i jest mam pytanie kolego ja tez mam u siebie luz na kierownicy magiel zrobiony a puka dalej czy da się dokręcić tak jak u ciebie i będzie spokój czy trzeba wymienić cala kolumnę, jeżeli dokręcić kiere to trzeba tez jakoś poduchę chyba wyciągnąć
WOJTAS36 Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 odpinasz klemy od aku i odkręcasz dwie śruby z tyłu kierownicy kluczem torksowym,wyjmujesz poduche no i dokręcasz tą śrube ja u siebie tak zrobiłem i pomogło luzów niema
Rekomendowane odpowiedzi