foxkiller Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam, mam dziwny objaw, jadąc na biegu w momencie kiedy puszczam gaz silnik szarpie tak jakby sam dodawał sobie delikatnie gazu.Jest to bardzo irytujące zjawisko w jeździe miejskiej.Czy jest to związane z EGR? Bo mam tam coś grzebane i zaślepione i zastanawiam się czy jest sens zawór wymienić.
wiciux6 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam. U mnie występuje podobne zjawisko i auto zachowuje się identycznie. VAG nic nie pokazuje. Może ktoś ma na to lekarstwo.
MRoger Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam, mam dziwny objaw, jadąc na biegu w momencie kiedy puszczam gaz silnik szarpie tak jakby sam dodawał sobie delikatnie gazu.Jest to bardzo irytujące zjawisko w jeździe miejskiej.Czy jest to związane z EGR? Bo mam tam coś grzebane i zaślepione i zastanawiam się czy jest sens zawór wymienić. Z EGRem na pewno nie, ale ze sprzęgłem jak najbardziej. A sprzęgło jak bierze i czy przy ruszaniu nie szarpie ?
gzrybol Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam Też bym sprzęgło obstawiał, czy sa jeszcze jakieś objawy np drgania lewarka biegów czy całej karoserii ?
foxkiller Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Sprzęgło bierze normalnie tylko trochę wysoko, karoseria i lewarek nie drzy.Za to inne ciekawe zjawisko zaobserwowałem, mianowicie powyżej 100km/h jadę parę minut ze stałą prędkością, zapala się kontrolka ASR, ABS i na fisie świeci hamulec to wtedy falowanie obrotów ustępuje i jedzie się normalnie. I o co tu chodzi???
MRoger Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 W takim razie do sprawdzenia hamulce, klocki i pierścień od ABS'u ASR'u na przegubie i czujniki abs które są wciskane w jarzmo.
Rekomendowane odpowiedzi