Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak dodać pilot do auta bez pilota?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kumpel niedawno kupił Audi a4 b5, '97r. Auto przyjechało z Holandii. Razem z samochodem były 2 kluczyki bez pilotów. Moje pytanie jest takie iż czy jest możliwość dodania do takiego auta kluczyka, który miałby pilot, i normalne zaprogramowanie jego, bez zmian instalacji ? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam sikor_1991 !

Opublikowano

Napisz czy centralny zamek działa ok z kluczyka. Czy zamyka i otwiera wszystko jak trzeba, no i czy jest fabryczny czy dokładany.

Miałem podobny problem jeszcze wczoraj :cool1: koledzy podpowiedzieli mi że wystarczy kupić sterownik centralnego z pilotem i podpiąć się pod centralkę, u mnie sterownik padł a centralke mam dokładaną.

Jeszcze tego nie robiłem ale ponoć roboty na 15 min a instrukcja jest tu na forum.

Poczytaj w tym wątku

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_domykanie_szyb_z_kluczyka-t1466.0.html;msg1578613#msg1578613

Opublikowano

można zamienić pompki,które są zintegrowane z modułem komfortu za to odpowiadającym-pompka z modelu,który posiada piloty :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Centralny zamek działa z kluczyka, jest on seryjny, nic nie majstrowane :) A jak myślicie, jest możliwość spróbować zaprogramować jakiś kluczyk od audi bez zmian w elektryce ? Co do wymiany sterownika, chodzi Ci aby zastąpić ten co jest teraz, na ten z możliwością pilota ?

Opublikowano

Centralny zamek działa z kluczyka, jest on seryjny, nic nie majstrowane :) A jak myślicie, jest możliwość spróbować zaprogramować jakiś kluczyk od audi bez zmian w elektryce ? Co do wymiany sterownika, chodzi Ci aby zastąpić ten co jest teraz, na ten z możliwością pilota ?

Za bardzo Ci nie pomoge bo mnie był innym problem, pilot wogóle nie reagował wiec ja decyduje sie na zakup nowego sterownika z pilotem.

Jeśli chodzi o zaprogramowanie nowego kluczyka-pilota to musisz poszukać na forum chyba coś tam było o tym i z tego co pamietam można to zrobić bez ingerencji w elektryke.

Opublikowano
  • Autor

Z zaprogramowaniem pilota nie ma problemu, nie raz to robiłem więc luz :) chodzi mi tylko czy mogę liczyć że to się uda, do samochodu kumpel dostał dwa kluczyki, każdy bez pilota no i ciekawe jak wygląda to ze strony samochodu, czy ten moduł który odpowiada za centralny zamek, ma w sobie coś, co mogło by odbierać fale z pilota :) chyba pozostaje kupić w ciemno, bądź pożyczyć od kogoś kluczyk na wytestowanie :)

Opublikowano

Nie prościej kupić osobny sterownik centralnego zamka i sobie podłączyć ? Ja tak zrobiłem i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Jest bardzo dobry zasięg działania pilota. A montaż nie powinien stanowić problemu, o ile potrafisz coś samemu pomajstrować przy elektryce.

Opublikowano

kolego podaj numer z pompki centralnego jesli to kombi to na tylnym prawym nadkolu jest tam gdzie trójkąt i gaśnica w pokrowcu to ci powiem czy sie uda dodac pilota

Opublikowano
  • Autor

Kolego "lutas" co do grzebania w elektryce nie ma problemu, uczę się w szkole elektronicznej i jest to główna z moich pasji. Stąd też moja niechęć do zmieniania czegoś co było zrobione oryginalnie:) jakoś nie wierzę w te super moduły do centralnego zamka, szczególnie z allegro :) nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i czy przypadkiem nie "dorobił" sobie pilota do tego oto modułu, do tego rozbierałem kilka takich i uwierz mi że takie coś to tylko ułatwienie pracy dla złodzieja :) Może trochę pesymistyczna wersja, lecz ja jestem z tych przesądnych :)

Kolego "Krupski" jutro w dzień postaram się podrzucić Ci te numerki :)

Dzięki za zainteresowanie się tematem :) Pozdro !:)

Opublikowano

wepnij na próbę pompkę z auta,który ma pilota i zobaczysz,czy zadziała-jesli wtyczki podpasują-powinno działac :wink4:

Opublikowano

Stąd też moja niechęć do zmieniania czegoś co było zrobione oryginalnie:) jakoś nie wierzę w te super moduły do centralnego zamka, szczególnie z allegro :)

Gdyby tak na to patrzeć, to wszystko musiałbyś kupować w ASO - a i tam możesz trafić na jakiegoś babola, reguły na to nie ma. A co do zmian rozwiązań oryginalnych - w większości masz rację, jednak czasem warto coś zmienić dla własnej wygody. Nie wszystkie oryginalne rozwiązania są świetnie przemyślane i wykonane, choć większość użytkowników by sobie tego życzyła.

Z tym "kto siedzi po drugiej stronie" to już trochę zalatuje science-fiction :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Oto numer pompki: 8L0 862 257 E :) Co do przeróbek, wiem że czasem warto coś zmienić itp :) sam lubię czasem coś pogrzebać i zrobić " po swojemu" lecz akurat tutaj wolałbym się nie mieszać:) jeżeli nie da rady zaprogramować pilota to tej centralki, będę szukał nowej oryginalnej do której da rade to zrobić :)

Opublikowano

wychodzi u mnie ze nie możesz dodać pilota scyzoryka (oryginallnego) do tego modelu pompki

Opublikowano
  • Autor

A gdyby tak zmienić tą pompkę na inną, oczywiście oryginalną ? np. 8L0 862 257 A , E, D lub P ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a czy do pompki z literka B na koncu mozna zakodowac pilot do centralnego poniewaz niedawno wymienilem stara pompke (miala uszkodzony wirnik) chyba z litera E i wlasnie sie zastanawiam nad kupnem pilota ale do konca nie jestem pewien czy bedzie dzialac. moze ktos cos podpowie

Opublikowano
  • Autor

a wcześniej miałeś z literką E i nie miałem pilota ?? Miałeś jakieś problemy przy przekładaniu z E na B ?

Opublikowano

ja mam podobny problem,,, kupilem orginalny kluczyk scyzoryk z pilotem i chcialbym to jakos zestroic z moim centralnym zamkiem. Jesli chidzi o numerki na pompce to jeszcze nie wiem, ale wydaje mi sie ze bedzie podobnie jak u kolegi... slyszalem ze jest jakis modul w audi (orginalny) ktory odbiera sygnal z pilota i mozna go jakos podlaczyc do pompki po czym zaprogramowac do niego pilot, ma dzialac :) slyszal ktos o takim rozwiazaniu??

Opublikowano

W aucie w którym fabrycznie nie było otwierania z pilota pompka raczej nie będzie miała sterowania falami radiowymi więc trzeba kupić odpowiednią pompkę która będzie to posiada, później kupujemy pilot kluczyk scyzoryk też o odpowiednich numerach, a nie pierwszy lepszy bo nie każdy z daną pompką działa.Polecam gościa ze Starego Sącza który od lat się tym zajmuje i wie co do czego ma być żeby działało, sprzedaje też pompki na allegro ale nicka nie pamiętam.Mnie przesłał pompkę z zaprogramowanym pilotem tylko przełożyłem do auta(2 minuty roboty) i wszytko działa, kluczyk mam oryginalny scyzoryk wszystko ori. Dla zainteresowanych podaję numer do niego na pewno pomoże: 505-041-881

Opublikowano

wpadl mi do glowy taki pomysl... zdobylem kluczyk (scyzoryk) od VW Passata zdaje sie i jak wiemy w VW Seat Skoda pompki nie byly zintegrowane z modulem radiowym, tylko modul byl osobno i teraz gdybym zdobyl taki modul z VW z czenstotliwoscia odbierania odpowiadajaca mojemu kluczykowi 433 MHZ czy moglbym to jakos polaczyc do kupy zeby to zagralo??

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam samochód z 95r. 2 klucze i otwieram samochód normalnie przy drzwiach. Musiał bym kupić pilot i co dokładnie jeszcze aby mógł zamykać z pilota i otwierać?[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 21:25_________________________________________________http://allegro.pl/sterownik-c-zamka-najmniejszy-pilot-scyzoryk-i1344605356.html

Mogę kupić coś takiego?