marcin248 Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Lo-buz zrobisz kilka fotek jak zamotujesz? ciekawe jak one wyglądają, to i ja się zamotałem bardzo mi się podoba tak jak u Ciebie Armi czy to są te ?za 22zł szt
Lo-buz Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 U mnie dzis byla przymiarka, bo na sroby to napewno sie trzymac nie bedzie. Musialem troche przypilowac i myslalem juz ze pojade jutro do kolegi to mi smarknie spawem, ale .. Z tego pierwszego linku jak i widze chyba wszystkie maja w sobie taka redukcje, i bedzie minimalnie ale blokowac spaliny, widac nawet na zdjeciach ze jest w srodku mniejsze kolko. Jutro albo w tygodniu bede staral sie to wyjac i dopiero pozniej spawac. Jak juz zamontuje to pochwale sie efektem.
marcin248 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Odświeżę trochę kotleta i zapytam bo się pogubiłem czekam na te końcówki i puki co jeszcze (chyba mogę zmienić zamówienie) na inne końcówki
Lo-buz Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Tak jak obiecalem daje fotki moim kominow ktore kupilem.. Ogolnie srodek musialem wybebeszyc bo byla zwezszka a mi nie zalezy na blokowaniu spalin ( inny dzwiek z koncowki tlumikow ). Troche skrocilem swoje obecne koncowki bo moim zdaniem za bardzo wystawaly..
Milczar Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Końcówki po przyspawaniu się rozpadły ponieważ składają się z dwóch rurek połączonych ze sobą nitami i nity popuszczały a te srebrne nakładki odpadły gdzieś po drodze w czasie jazdy. Teraz mam dwie i są o wiele lepsze od poprzednich. Problemem jest ich duża średnica montażowa ale jakoś udało się to ogarnąć i przyspawać. Końcówki wyglądają o wiele lepiej i nie są takie grube jak tamte. Lo-buz trochę przesadziłeś z wysunięciem tych kominów, sterczą strasznie poza zderzak.
ziutek1957 Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Milczar,mimo ze jestem zwolennikiem ori kranów jesli chodzi o TDI to musze przyznac ze bardzo ładnie Ci to wyszło!Ciekaw jestem tylko trwałosci tych końcówek?
Lo-buz Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Milczar, wiem one nie sa spawane jeszcze. Podetne rurke i jeszcze wsadze glebiej. Maja schowac sie prawie jak u Ciebie I w sumie bardzo fajne kupiles kominy . A te blaszki co mowiles ze odpadaja to ja jak tylko kupilem to je wybilem i w srodku przelot
Milczar Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Schowaj je tak żeby góra końcówki była troszkę wsunięta niż koniec zderzaka, ja tak mam u siebie. Szukałem jak najzwyklejszych ściętych końcówek, po tych co zgubiłem, i te były jedyne znośne mimo, że średnica wylotu to 65mm więc całkiem spora rura. Ścianka jest całkiem gruba i nie jest faktycznie, jak napisali na aukcji, "cieniutka blaszka z puszki od konserw", jak na razie jestem zadowolony.
marcin248 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam , zakupiłem sobie dzisiaj 2takie końcówki U siebie w mieście w sklepie 30zł za 1szt odszedł mi koszt przesyłki więc na to samo wyszło a tamten sprzedawca z linku wyżej dostaje negatywa , najpierw zamówiłem takie jak pisałem wyżej myślałem że to te na zdjęciach ale niestety, szły około miesiąca jak zadzwoniłem zapytać co i jak i zmienić ew zamówienie powiedzieli że wysłane ale minął znowu tydzień i po kontakcie mailowym strasząc allegro nie minęło 5min i telefon że są ale wróciły bo wpisali zły kod pocztowy i jakieś bajki i że na co zamówienie chciałem zmienić więc podziękowałem poprosiłem o zwrot kasy , po zwrocie wysłałem do nich zapytanie czy końcówki które mnie interesują mają na stanie 3dzień i też żadnego kontaktu i teraz ich pied..e znalazłem i kupiłem se w normalnym sklepie i jak znajdę trochę wolnego czasu to se zamontuje pozdrawiam
Kowi87 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Marcin dobre wybrałes te końcówki, większosć na forum ma takie, ale polecam odrazu to przyspwać, bedziesz musiał rozgiać ori rurki po rozcieciu by to wspwać
marcin248 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 jak bardzo rozgiąć ?naciąć na dwie czy na trzy strony ?, kwasówka to ta cześć zewnętrza błyszcząca dobrze myślę ? bo na te śrubki i tak nie złapie ale właśnie nie wiem czy złapie spaw tą cześć wewnętrzną z tyłu w kilku miejscach jeśli to nie to tylko mam spawać do tej zewnętrznej? i ten środek całkiem wywalić to wtedy rzeczywiście trzeba rozgiąć i to nie mało heh
Kowi87 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Marcin spwasz do czarnej części końcówki, te chromowane elementy to tylko blacha złapana na nity, u mnie od roku trzyma sie wszystko choc juzzaczyna być słychać ten chrom, dostał luzów, bede musiał zajrzec i przyspawac do reszty by nie zgubić tego Po przyłozeniu do ori wydechu zobaczysz ile trzeba rozsunać ori ruki od siebie by te dwie końcówki wspawać, ja to robiłem takim rozpychaczem hydraulicznym, elegancko rozgieło od siebie rurki:decayed:
Buszek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 a montowal ktos moze taka fifke co z jednej sie rozgalezia na dwa?? ku..wa zostawilem starszemu auto w pl jak kupowalem i mialem tlumik gunmana taki ze jechac nie dalo rady mial mi wymienic, koles zamontowal stalowy jedno rurowy, ja mowie ze ma byc dwa, a koles mu powiedzial ze dwa to maja diesle, uj z tym ze 1.8t tez ma dwa i jezdze teraz z taka smieszna fifka -.-
marcin248 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 jestem na etapie rozginania rurek odciąłem elegancko ale nie mogę rozgiąć wszystkie przedłużki się wyginają palnikiem takim do opiekania kurczaka tez grzałem i lipa brakuje mi jeszcze z centymetr teraz wchodzą w poziomie obie ale dotykają się a chcę szerzej no i jeszcze zastanawiam się czy nie dać jednej bardziej wysuniętej od środka auta bo nie mam jak ich przekosić żeby równo wystawały i były równo w stosunku do plastiku pod zderzakiem
Kowi87 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 jak nie mozesz to troche podklep ori rurki tak by nie były okrągłe dospawasz końcówke to i tak nie będzie tego widać
marcin248 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 nie mogłem rozgiąć ale wymyśliłem że dokupione końcówki zetnę jednego nita na każdej końcówce i przesunę ten mniejszy otwór w jedną stronę dzięki czemu wewnętrznie będą to co wchodzi na ori rure a po zewnętrznych to błyszczące i bez rozginania i klepania rur , zeszlifuje nit z jednej strony zrobię dwa otwory zanituje i będzie prawie jak nowe o ile o niczym nie zapomniałem a nitownice jakąś zwykłą sobie sprawie przyda się w domowym warsztacie
cptolgierd Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ma ktoś jakiś kontakt z tym kupującym od tych końcówek? Ja wysyłam maile, pisze gg, a odpowiedzi dalej nie mam 😕
marcin248 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kolego Cptolgierd ja też pisałem mailowałem itp ale sprawę zwrotu kasy załatwiłem i więcej nic nie zamówię ,przeczytaj 2 mój post na tej stronie i kilka na poprzedniej według mnie ktoś tam jest nie poważny.
cptolgierd Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie zamówiłem, tylko chciałem się dowiedzieć czy wystawi te końcówki, ale dobrze że mnie ostrzegłeś. Teraz muszę poszukać innych.
WhyMe? Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 U siebie też bym zrobił takie coś ale niestety mam jedną rurkę. Jak ktoś może niech zapoda linkiem jakieś całej puchy na 2 baty
Rekomendowane odpowiedzi