Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Alarm włącza sie podczas postoju niepotrzebnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

, ale chyba nie masz tu pewności więc takie próbowanie w ciemno to wiesz

nie mam,ale jeśli szukasz 100% trafności w diagnozie-jedz do elektryka,bo taka pomoc na odległość to wiesz... :wink4:
Opublikowano

Czujnik maski możesz oszukać prosta sprawa ucinasz kabelki skręcasz ze sobą (mostkujesz) i czujnik pokazuje, że masz klapę zawsze zamkniętą. U mnie ten czujnik jest po prawej (jak stoisz przodem do maski) stronie zamka w odległości około 15-20 cm od niego w takim gumowym grzybku wygląda jak kuma amortyzująca zamykanie klapy ale tak naprawdę w środku jest włącznik

Opublikowano

Ja mam chyba dokładany alarm.

U mnie zakres czułości reguluje się takim pokrętłem który jest schowany pod stacyjką.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik maski możesz oszukać prosta sprawa ucinasz kabelki skręcasz ze sobą (mostkujesz) i czujnik pokazuje, że masz klapę zawsze zamkniętą. U mnie ten czujnik jest po prawej (jak stoisz przodem do maski) stronie zamka w odległości około 15-20 cm od niego w takim gumowym grzybku wygląda jak kuma amortyzująca zamykanie klapy ale tak naprawdę w środku jest włącznik

Dokładnie tak bym chciał to zrobić jednak w moim audi koniec 1999 poliftowy AFN 1.9 z fisem ten czujnik jest w zamku, zintegrowany i zamknięty w nim...szukam informacji gdzie jest przewód bo ja go tam nie widzę oraz Etka nie pokazuje mi tego.

Opublikowano

Jak wiesz, że jest w zamku to musi być do niego gdzieś kable pociągnięty a w zasadzie dwa w jednej otulinie. Zaglądnij pod plastiki może gdzieś tamtędy jeżeli jest to musi być jakoś podpięty chyba sygnałem radiowym sygnał nie idzie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany!!! Przyczyna - zatkane odpływy na podszybiu. Rozwiązanie - odetkanie ich i udrożnienie. Gdy woda odeszła całkowicie problem zniknął, wróciło powiadamianie tylnymi światłami o zamykaniu klapy i alarm pracuje ostatnie dni tak jak należny. Błędów również brak...:) :) :)

Opublikowano

A jak na to wpadłeś??w życiu nie pomyślał bym że zatkane odpływy mogą mieć wpływ na alarm.

Pozdrawiam