Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Alarm włącza sie podczas postoju niepotrzebnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po mocnym, mokrym myciu a w tym również okolic intercoolera- tu delikatnie :), gdzie jest zamontowana u mnie w aucie,obok korka wlewu od wspomagania skrzyneczka z diodą od alarmu - trochę alarm zawodzi. Włącza się syrena plus światła np. dziś w nocy lub wczoraj wieczorem bez konkretnego powodu.Przy okazji sprzątania znalazłem dziwny przycisk pod lewym pasem bezpieczeństwa z ikonką samochodu i nacisnąłem go ale zmieniając to nic nie zauważyłem prócz zapalającej się na nim lub gasnącej diody- co to za przycisk do czego służy???Dodam też ze gdy otwieram bagażnik ze scyzoryka to po zamknięciu zniknęło powiadomienia na światłach tylnych ze klapa jest zamknięta i zabezpieczona choć jest zamknięta. Również wag pokazał od razu błędy:

01369 – alarm triggered by Hood switch 35-00….

00956 – Key 2

09-00 adaptation limit surpassed

Po skasowaniu bez poprawy. Kolega mówi mi,że woda mogła dostać się tam gdzie nie trzeba i gdy wyschnie to pomoże....Proszę o podpowiedzi, sugestie co robić?Czy ma to związek z naciśnięciem ikonki włącznika za lewym pasem bezpieczeństwa???

Opublikowano

Mam to samo i bez powodu wyje mi syrena ale bez migaczy tylko dzwiek i po chwili przestaj i znowy po jakims tam czasie sie wlancza bledu nie idzie usunac BLAD----01134

Opublikowano

przycisk słuzy do dezaktywacji wykrywania ruchu w środku, jak zostawiasz np psa w aucie i jest właczony to po zamknieciu auta włączy sie alarm

Opublikowano

01369 – alarm triggered by Hood switch 35-00…. - załączenie alarmu poprzez czujnik otwarcia klapy silnika,

Albo zamoczony czujnik albo coś świruje.

Opublikowano
  • Autor

01369 – alarm triggered by Hood switch 35-00…. - załączenie alarmu poprzez czujnik otwarcia klapy silnika,

Albo zamoczony czujnik albo coś świruje.

....też myślę,że to zamoczenie tegoż czujnika gdyż myłem Karczerem intercooler i okolice ....a gdzie jest dokładnie ten czujnik??..bo to raczej nie ta mała, pikająca,czarna z diodą skrzyneczka wielkości kasety magnetofonowej, zamontowana obok korka wlewu płynu do wspomagania????[br]Dopisany: 05 Maj 2010, 20:47_________________________________________________Panowie w ETKA czujnik jest jak wół ale w moim modelu go nie ma w miejscu w którym powinien być...??? ..tzn pod klapą maski od strony kierowcy gdzieś mniej więcej po środku w gumowej osłonce...???..a może jest on gdzies w zamku maski???....dziś gdy zamknąłem auto na godzinę, bo akurat mam gdzie je trzymać w tej chwili otwarte to alarm aktywował się dwa razy, syrenka plus światła.... i VAG podał te same błędy, wyjołem bezpiecznik od centralki to może pomoże to choć go zamknąć by był cicho do czasu znalezienia czujnika i wysuszenia go.

Opublikowano

nie wiem czy to pomoze ale sprawdz do zamka maski nie dochodzi wtyczka bo u mnie jest dokladnie w zamku i juz nawet o nim nie mysle bo jest zawalony smarem i nie robi mi zadnych problemow

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy to pomoze ale sprawdz do zamka maski nie dochodzi wtyczka bo u mnie jest dokladnie w zamku i juz nawet o nim nie mysle bo jest zawalony smarem i nie robi mi zadnych problemow

Dokładnie tam właśnie jest czujnik maski w zamku, przedmuchałem powietrzem podgiąłem delikatnie blaszkę i jeden wieczór i noc była cisza ale dziś w środku nocy znowu powtórka i syrena budziła okolice :), mam go dość.... szukałem wątku jak wyłączyć alarm fabryczny b5, niestety ...może ktoś ma linka ????Jak Vagiem wyłączyć alarm by pozostałe rzeczy czyli centralny,immo, domykanie z klucza pozostały...ten alarm fabryczny to i tak archaizm choć dopóki działał był ok :)

Opublikowano

prosty sposob odczep kabeli zasilajace syrene,i bedzie cisza

Opublikowano

Ale będzie migał, a ten alarm jest taki ze jak go nie wyłaczy to akumulator potrafi rozładować :wallbash:

Opublikowano

umnie to tylko wyla syrena a migacze sie nie swiecily a normalnie jak sprawdzalem alarm czy dziala to wszystko bylo i syrena i migacze,a jak zaczol wariowac to tylko syrena

Mialem taki blad------ 01176 76-00 Terminal 30 Missing

Opublikowano
  • Autor

...hmm gdyby tylko to było takie proste....niestety migają wszystkie światła i jest odjazdowa dyskoteka w ciemna noc :), w zamku maski widzę ten mikroswitch- czujnik jednak jak dotąd nie widzę żadnego kabla...znajomy podpowiada by znaleźć kabel, odciąć i zrobić zwarcie by komputer lub alarm widział,że obwód niby zamknięty czyli maska zamknięta...hmm tak dokładnie to coś jest z tym samym mikroswitchem ale nie wiem jak to ''jeść''... wiem tylko, że potraktowałem go woda z myjki ale nie było to zbyt wiele, jednak wystarczyło....błąd wyraźnie pokazuje,że nie obwód mimo zamkniętej klapy jest niezamknięty :mysli:

Opublikowano

Mam ten sam problem zjada mi akumulator i ciekawie jest :evil: znajdziecie mój wątek: układ elektryczny/ problem z alarmem

Opublikowano

witam.

Nie wiem jak u was ale u mnie można ustawić zakres czujności alarmu(im większy tym byle co go włącza)

Może trzeba tam poregulować??

Opublikowano

jeśli dokładany alarm-to tylko odinstalować go trzeba

Opublikowano

U mnie jest alarm fabryczny. W VAG jest taka możliwość regulacji czułośći ?? czy jak to zrobić ?? Chociaż wydaje mi się, że może to być w moim przypadku z czymś innym związane bo dlaczego nieraz jest długi czas spokój a później nie jestem w stanie nad tym zapanować.

Opublikowano
  • Autor

witam.

Nie wiem jak u was ale u mnie można ustawić zakres czujności alarmu(im większy tym byle co go włącza)

Może trzeba tam poregulować??

Jak tego dokonać?????????

Opublikowano

można w Interior monitoring [45] /adaptacje/kanał 01 -czułość czujnika,ale chyba tylko wewnętrznych,na słupkach-możesz sprawdzic-najwyżej powrócisz do poprzedniej wartości,jak będzie dalej to samo,wartość domyślna-100% :wink4:

Opublikowano

Ja już sobie z tym nie radzę (dyskoteka cały czas) więc zamykam samochód z centralnego podnoszę klapę i odłączam akumulator to chyba jedyne rozwiązanie żeby mi nie zjadło energii na rozruch silnika.

Może jakiś czujnik padł, sterownik wiem, że na forum się o tym nie pisze ale gdyby ktoś chciał się podzielić wiedzą w tym temacie to będę wdzięczny

Opublikowano

jeśli fabryczny alarm-to vag ,kasowanie błedów i po następnym włączeniu się alarmu-ponownie vag i paytrzysz,jaki czujnik uruchomił alarm-będzie pokazane w postaci błędu,który czujnik uruchomił alarm-i wtedy wiesz ,gdzie szukać... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

można w Interior monitoring [45] /adaptacje/kanał 01 -czułość czujnika,ale chyba tylko wewnętrznych,na słupkach-możesz sprawdzic-najwyżej powrócisz do poprzedniej wartości,jak będzie dalej to samo,wartość domyślna-100% :wink4:

Wewnętrzne czujniki mogę wyłączyć przyciskiem je odłączającym i po sprawie, ale pytałem o ogólną czujność o ile można ja przykręcić, ale chyba nie masz tu pewności więc takie próbowanie w ciemno to wiesz...VAG mi pokazuje wyraźnie czujnik maski i w zamku maski jest takowy- coś jak mikroswitch, jednak żadnego kabelka nie widzę i nie mam pojęcia jak go podejść.