perman Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Witam W mojej A4 mam zamontowaną klimatyzację Diavia. Po kupnie samochodu jeździłem przez około 1 roku i działała bez problemu. Po roku postanowiłem ją napełnić. Po napełnieniu około 3 miesiące sprężarka zaczęła rzęzić ( dzwonić coś podobnego), ale tylko na wyłączonej klimatyzacji. Po włączeniu jej się uciszała. Pojechałem znowu do tych samych specjalistów, powiedzieli mi że nie ma czynnika i jakieś dwa koła się zacierały w sprężarce. Nie mieli pomysłu i nie rozkręcili nawet sprężarki bo twierdzili że się cała rozleci, więc oczyścili te koła i nabili klimatyzacje. Po dwóch miesiącach użytkowania zaczyna znowu rzęzić. Jeździłem nawet do nich aby mi sprawdzali szczelność, mówili że jest wszystko ok. Czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić. POMOCY!!!
majkel_majki Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Po pierwsze zmienić warsztat na lepszy bo kolesie widać niezłe paproki Podejrzewam przytarte łożyska po prostu.
perman Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 A jak są łożyska przytarte to może uciec czynnik?
majkel_majki Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Przez przytarte łożyska czynnik nie ucieknie, przez stare uszczelnienia tak. Poszukaj lepszego zakładu w twojej okolicy, niech sprawdzą szczelność, osłuchają tą sprężarkę.
Rekomendowane odpowiedzi