mirasx Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Witam;mam problem ,po wymianie oleju(10W40 mobil super 2000), filtra,uszczelki pod pokrywą zaworów,zaraz po wymianie było widać dymienie z wydechu i nie przyjemny zapach.Gdy temp.wzrosła do 90*C wcisnąłem gaz do 3500,4000tys.obr.po chwili usłyszałem mocny klekot.Pytanie do was,co mogło być przyczyną tego przepadku.Pozdrawiam;
mirasx Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 wszystko było wymienione jak należy,bo robiłem to sam,już nie pierwszy raz (dziesięć razy sprawdzone zanim skręciłem wszystko do kupy) [br]Dopisany: 10 Maj 2010, 19:36_________________________________________________Wielkie dzięki za zainteresowanie :thumbdown:temat zamykam.
Pretor Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Tu nie chodzi o to, że każdy ma Cię gdzieś, po prostu Twój przypadek jest dość dziwny. Powiedz w jaki sposób wymieniasz olej, jakiej firmy założyłeś filtr oleju, gdzie był kupiony olej?
wiktorsam Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Może być wadliwy zaworek zwrotny w filtrze oleju przez co w układzie jest słabe ciśnienie oleju i przez to klekoczą popychacze. Abo zbieg okoliczności i coś się wysrało akurat... Ewentualnie olej to jakaś podróbka ...
Pretor Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Może być wadliwy zaworek zwrotny w filtrze oleju przez co w układzie jest słabe ciśnienie oleju i przez to klekoczą popychacze. Abo zbieg okoliczności i coś się wysrało akurat... Ewentualnie olej to jakaś podróbka ... Też o tym pomyślałem, dlatego pytałem .
Rekomendowane odpowiedzi