Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Wymiana Filtra powietrza przy przeglądzie w ASO Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co 90 tyś.? Nieźle wymyślili, a przejeździ sie 10-15tys i zasyfiony!

Ale może inaczej podejdźmy koledzy do zagadnienia. Kto to wymyślił? Niemcy. A jak wiadomo tam nie ma tyle syfu co u nas w powietrzu i nie sprzeczać sie tu teraz ze mna bo wiem co mówie :tongue4: tfu, wiem co pisze :> Jest tak? Jest! Tak samo jak w niemczech jeżdżą miesiąc i auta nie myja a auto czyste, a u nas? Kurna wyjade z podwórka umytą furą do sklepu i auto uwalone (jesli w deszczu gdzies wyjedziemy). No ale wracając do filtra powietrza to jednak te 90tys. nieźle przesadzili. Wymieniam co olej osobiście. Jak już chlopaki pisaliście przecież to nie jest jakis masakryczny koszt, a jakby nie było: "JAK DBASZ TAK MASZ".

Opublikowano

robilem testy zuzycia paliwa jak i dynamiki przy nowym filtrze powietrza, oraz z przebiegiem 15.000 i 30.000 km.

wynik? brak roznic. :cool1:

rozumiem dbalosc o auto, ale nie ma co przesadzac.

Opublikowano

Ja filtr powietrza silnika i kabiny wymieniam co 15000km.,paliwa co 30 tysi ,olej z filtrem co 15 i myślę że nie zbiednieje a furacz odwdzięczy się bezawaryjnością :gwizdanie: :hi::naughty:

Opublikowano

Ja filtr powietrza silnika i kabiny wymieniam co 15000km.,paliwa co 30 tysi ,olej z filtrem co 15 i myślę że nie zbiednieje a furacz odwdzięczy się bezawaryjnością :gwizdanie: :hi::naughty:

dokładnie :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za wszystkie uwagi i podpowiedzi. Ciekawa jest ta polemika na temat czestotliwosci wymiany filtra.

Ja ze swojej strony powroce do nawykow i bede wymienial przy kazdej wymianie oleju... W zasadzie to myslalem ze taki jest standard, dopoki nie przestudiowalem ksiazki serwisowej...Niemcy to jednak oszczedny narod...olej co 30 tys, filtr pow co 90 tys...a potem samochody sprowadzone niemeic z przebiegiem 200 tys (po drobnym liftingu 80 tys) zaczynaja sie psuc, i dawac wiele tematow dla naszego Forum:)

pzdr