Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Śmierdzi Ropą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poczułem dziś w kabinie nieprzepaloną ropę. Podniosłem maskę i zaczeło strasznie śmierdzieć takim świeżo zalanym paliwem. Ściągnąłem obudowe i zobaczyłem, że nad jednym z wtrysków jest mokry jakiś wężyk (chyba od powrotu nadstanu paliwa)

Teraz pytanie czy on się poprostu rozszczelnił i trzeba go wymienić czy może z pod wtrysku leje tak, że akurat trafia w ten węzyk? Ile takie wężyki kosztują i czy są dostępne w każdym motoryzacyjnym?

dzięki wielkie za odpowiedź

Gość radekk2000
Opublikowano

Wymień wszystkie wężyki i będzie ok.Co do ceny to groszowe sprawy,w każdym motoryzacyjnym na metry sprzedają.

Opublikowano

Wymień wszystkie wężyki i będzie ok.Co do ceny to groszowe sprawy,w każdym motoryzacyjnym na metry sprzedają.

Potwierdzam.

Opublikowano

to ok. bo myslalem ze moze sikać z pod wtrysku ale nic tam nie bylo ruszane wiec pewnie to wezyk jak piszecie. [br]Dopisany: 14-05-2010, 23:25:06_________________________________________________powiedzcie mi jeszcze czy przy wymianie tych wężyków trzeba w jakiś sposób odpowietrzać układ?

Opublikowano

powiedzcie mi jeszcze czy przy wymianie tych wężyków trzeba w jakiś sposób odpowietrzać układ?

Nie. Wystarczy, że zdejmiesz stare i założysz nowe.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Węzyki wymienione. W motoryzacyjnym 13 zł/metr. Okazało się że na 4 węzyki 3 były już pęknięty i sączyła się po nich ropa. Temat można zamknąć :)