Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was pytanie jak w temacie czyli jak prawidłowo podłączyć TV z kinem domowym i dekoderem N, jakich kabli użycz i co do czego podłączyć ?

TV+kino Panasonic +dekoder N

Z góry dzięki :tongue4:

Opublikowano

jakie kino domowe? konkretny model.

Opublikowano

jakie kino domowe? konkretny model.

sa-pt 457

Opublikowano

Jesli TV to LCD lub Plasma to podlaczasz kablem HDMI (zarowno N-ke jak i HT). tylko nie kupuj bóg wie jak drogich kabli. zwykłe HDMI (bez złoceń itp - w przypadku cyfrowego przesyłu - to nie ma znaczenia)

Opublikowano

Jesli TV to LCD lub Plasma to podlaczasz kablem HDMI (zarowno N-ke jak i HT). tylko nie kupuj bóg wie jak drogich kabli. zwykłe HDMI (bez złoceń itp - w przypadku cyfrowego przesyłu - to nie ma znaczenia)

ok, a dekodera nie muszę łączyć z kinem ? np żeby był dźwięk z dekodera na kino ? czy to już poleci poprzez TV do kina ?

Opublikowano

dekoder do kina. kino dekoduje dźwięk na 5.1 i puszcza na glosniki

Opublikowano

dekoder do kina. kino dekoduje dźwięk na 5.1 i puszcza na glosniki

a czym kino z dekoderem hdmi, optykiem czy scartem ?

Opublikowano

pisalem wczesnie. jesli dekoder ma wyjscie hdmi to przez hdmi. jesli nie - optykiem.

Opublikowano

pisalem wczesnie. jesli dekoder ma wyjscie hdmi to przez hdmi. jesli nie - optykiem.

ok dzięki wielki :hi:[br]Dopisany: 18 Maj 2010, 09:24_________________________________________________

no i podłączyłem kino i dekoder do TV za pomocą HDMI ale jak łączyłem kino z dekoderem optykiem nie było głosu w dalszym ciągu, po podłączeniu scartem dopiero zaczęło działać.