ml0dy Opublikowano 14 Lipca 2007 Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam, Mam problem z odpaleniem audi rano wstalem odpalilem bylo wszystko ok wsiadam teraz do samochodu rozrusznik kreci ale odpalic nie mozna lampka od imobilaizera gasnie paliwo ponad rezerwe zbiornik gazu pelen nie moge ani na paliwie ani w trybie awaryjnym na gazie odpalic Po 2h stwierdzilem ze odepne akumulator odpialem i wpialem po 5 minutach samochod odpalil tylko na biegu jalowym skacza obroty miedzy 300-1200 co moglo sie stac czy to wina komputera od gazu czy swiece czy cos innego ?
Gość spedyt Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zrobiłeś adaptację przepstnicy po odpięciu aku? Adaptacja Odpalanie na gazie = zły pomysł.
ml0dy Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Opublikowano 15 Lipca 2007 > Zrobiłeś adaptację przepstnicy po odpięciu aku? Adaptacja nie zrobilem bo nie wiem co to nie znam sie kompletnie na samochodach tylko jezdze > Odpalanie na gazie = zły pomysł. nie chcial odpalic na benzynie to pomyslalem moze wskazowka od paliwa walnieta sprobuje z gazu bo jak montowalem mowili ze awaryjnie moge odpalic ale silnik i tak byl cieply bo ok 1h wczesniej go gasilem tak czytam ten artykul do ktorego dales mi linka ale nie wiem gdzie jest wtyczk od przepustnicy instalacje gazowa mam na gwarancji wiec lepiej poprostu podjade niech sami zobacza o co chodzi
lukaszek13ns Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Moze to byc przepustnica, albo swiece a moze ktoras cewka padla.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 jedna złota zasada. NIE ODPALAMY NA GAZIE - a już tym bardziej nie próbujemy tego jeśli na benzynie nie chce odpalić. Gdzie szukać przyczyny usterki? - świece - zworek filtra węgla aktywnego - przeływomierz - przepustnica - zawalony katalizator - za niskie ciśnienie paliwa - czujnik temperatury - i wiele innych
ml0dy Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Opublikowano 15 Lipca 2007 jedna uwaga to taka ze po przekreceniu kluczyka wogle diody od stanu gazu sie nie wlaczyly i przyczyna wydaje mi sie cos zwiazane z gazem po po wylaczeniu akumulatora i podpieciu bylo juz ok calkiem mozliwe ze to komputer od gazu cos szwankuje ale jutro sie dowiem
lukaszek13ns Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 jedna uwaga to taka ze po przekreceniu kluczyka wogle diody od stanu gazu sie nie wlaczyly i przyczyna wydaje mi sie cos zwiazane z gazem po po wylaczeniu akumulatora i podpieciu bylo juz ok calkiem mozliwe ze to komputer od gazu cos szwankuje ale jutro sie dowiem Mialem taki sam przypadek w innym samochodzi niz audi, u mnie poluzowaly sie przewody od bezpiecznika i raz diody swiecily a innym razem nie i nie chcial zapalic az w koncu przepalilo bezpiecznik od instalacji Lpg, moze zacznij od bezpiecznikow.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 16 Lipca 2007 Opublikowano 16 Lipca 2007 moze zacznij od bezpiecznikow. zacząć to kolega powinien od odczytania błędów, to podstawa.
lukaszek13ns Opublikowano 16 Lipca 2007 Opublikowano 16 Lipca 2007 moze zacznij od bezpiecznikow. zacząć to kolega powinien od odczytania błędów, to podstawa. Tez prawda masz w zupelnosi racje ale, ja tylko sugeruje co to moze byc, bo kiedys mialem taki przypadek. Pozdrawiam
ml0dy Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Opublikowano 16 Lipca 2007 bylem o goscia co zakladal mi gaz wyczyscil przepustnice podpial komputer od gazu pod komputer zrobil jakas kalibracje i wszystko wrocilo do normy
Rekomendowane odpowiedzi