ROBERT Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Witam W swoim świeżo zakupionym mam tylko jeden wentylator elektryczny 320 [W] / 400mm, nie ma wiska , jest tylko ten jeden elektryczny z "lewej" strony (str. kierowcy ) Teraz mam pytanie : Jak włączę klimę ma się on uruchomić ? Wiadomo jak są dwa to wtedy normalne, że ten "prawy" ma się włączyć ale jak jest tylko jeden ? W klimatyzacji brak błędów ( był jakiś stary "00474" , ale wykasowałem go i na razie się nie pojawił )
majkel_majki Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Według mnie powinien chodzić na wolnych obrotach po włączeniu klimy i w razie potrzeby zwiększyć. A2 ma też jeden elektryczny i właśnie tak się zachowuje, niech mnie ktoś poprawi jak źle mówię
ROBERT Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Na teście elem. wykonawczych w [08-Auto HVAC] wentylator włącza się na wolnym biegu, ale po włączeniu klimy nie włącza się. Chyba, że dopiero po jakimś czasie jak wzrośnie ciśnienie w ukł. Klima działa , brak błędów.
Pikuś Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Ten wentylator jest regulowany przez sterownik silnika i jest bezstopniowy (posiada płynna regulacje). Przy tescie wykonawczym powinien byc uruchomiony silnik. Co do tego, czy przy włączeniu klimy od razu powinien sie załączyć zależy od wersji sterownika klimatyzacji. Były wersje, ze od razu sie uruchamiał i takie, które dopiero po uzyskaniu odpowiedniego ciśnienia w układzie.
ROBERT Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Ok przyjrzę się mu bardziej i dam znać jak to wygląda , ale na pewno od razu po włączeniu klimy wentylator nie startuje
Rekomendowane odpowiedzi