niuniek222 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Witam! Zbliza mi sie wymiana oleju i w zwiazku z tym mam pytanie. Podczas ostatniej wymiany oleju w warsztacie miechanik uszkodzil mi gwint w misce olejowej i musialem na nowo gwintowac miske i nowa srube wkrecic. Nie chce by sie powtorzyla sytuacja wiec wpadlem na pomysl by wyssac olej. Czy jest taka mozliwosc aby wyjac bagnet i wyssac olej? Czy da sie w taki sposob caly olej wyssac?
Cristoforo Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 najlepszym sposobem jest spuszczenie oleju ale jak nagwintował i zrobił to dobrze to chyba nie ma problemu ostatecznie możesz wyssać ale zawsze zostanie coś tam
niuniek222 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Opublikowano 19 Maja 2010 No wlasnie najlepiej by bylo spuscic olej ale boje sie, ze znow zle wkreci i bede mial miske do wymiany.
Orange Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Jest możliwość wyssania, bardzo dużo warsztatów własnie tak przeprowadza wymianę, wiadomo ze nie można odessać oleju co do mililitra ale potem wchodzi tyle oleju ile powinno wiec dużo pozostałości nie ma.
midqard Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Wysysanie oleju przez warsztaty to szczyt lenistwa ...nie chce sie zdejmowac oslon. Duzo dobrych mechanikow wymienia tradycyjnie olej. Jesli masz obawe o gwint w misce yrob cos takiego http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_ukrecony_gwint_w_misce_olejowejrozwiazanie-t57829.0.html;msg625915#msg625915 ja 2 razy ukrecielem gwint w misce
Rekomendowane odpowiedzi