Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] BLB z tubriną i IC z BRD. Wykres do oceny i pytanie do znawców tematu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dzisiaj na hamowni w Gliwicach.

Wartości max może nie robią jakiegoś szału, ale wykres wydaje mi się jest dość ładny...

Tylko powiedzcie mi jak to jest. Wg. hamowni v-techu moment był większy przed zmianą turbiny...

To niby czemu przyśpieszenia i charakterystyka po wymianie turbo na BRD znacnie się polepszyły... :mysli: :mysli: :gwizdanie:

wykresbrd.jpg

A tutaj poprzedni wykres robiony w V-techu rok temu przed zmianą turbinki:

wykres.jpg

Opublikowano

siemian janie jestem ekspertem ale bez sesu jest porownywac wyniki z roznych hamowni , wystarczy ze medzy nimi jest 5-10% roznicy w kalibracji a wyniki beda wypatrzone okropnie.

BRD dosc pozno wstaje u ciebie i bardzo malo Nm wyszlo, w sumie tyle ile daje seria po programie , ( a 2.0 TDI z turbo BRD zazwyczaj kolo 400Nm , a BRD nawt pod 415 , 420 Nm)

Dla mnie ten wykres z hamowni Vtechu jest walniety bo ja nie wierze w te 400 Nm na seryjnej turbinie , i oglnie slaby ten wykres ( Nm nic nic nic i nagle jeb ......) , porownaj kolege 3 tematy nizej z BNA po programie u Witka. Piekna krecha , jak dla mnie Witek jest Mistrzem w robieniu pieknych plaskich Nm i dlatego warto do niego jechac pol polski.Ktor robil tego pierwszego moda ? Compoty ? O dupe rozbic takie strojenie bez hamowni.

Opublikowano

Wlasnie co malo Nm przy np. 2000 obr.U mnie przy tej wartosci jest 350Nm...

Opublikowano

.......u mnie 370 Nm , moze podcisnienia albo uszczelka pod deklem sie klania ?

Opublikowano

Dół jest masakrycznie słaby. Czyżbys trafił na aż taka złą turbine?? Nie da się tego w programie troche poprawić??

Opublikowano
  • Autor

no jutro do Patryczka podjade. Ja zawsze twierdziłem że dól im słabo wyszedł, Patryk twierdził że ładnie wstaje. Teraz mam dowody :wink4:

Oba prograny robił Patryk.

Co najciekawsze podczas jazdy nie jest aż tak odczuwalny ten słaby dół... chyba że się przyzwyczaiłem...

Opublikowano

Przyzwyczailes sie.. :)

Opublikowano

378Nm dobrze widzę :shocked:

mało...

coś jest nie halo, jeszcze jak na diesla to późno wstaje :mysli:

Opublikowano
  • Autor

378Nm dobrze widzę :shocked:

mało...

coś jest nie halo, jeszcze jak na diesla to późno wstaje :mysli:

wiele zależy też od hamowni. W V-techu poprzednio wyszło 404Nm a realnie było pewnie z 350Nm.

Bo jak inaczej wytłumaczyć że przed zmianą turbo (teoretycznie 404Nm 177Hp) auto 0-100km/h w ok. 8.3-8.4s, a teraz po zmianie (378Nm 191Hp) robi setke w 7.2-7.4s.. (mierzone g-techem i stoperem)... Sekunda to jest naprawde kolosalna różnica..

Zarówno Patryk jak i Szymon (CS) jezdzili tym autem i stwierdzili że jest wszystko ok więc ja im wierze.

Może i późno wstaje ale długo daje :decayed::wink4:

Opublikowano

a mierzyles moze VAgiem?? jaki czas do 100tki ?

Opublikowano
  • Autor

tak. a starej turbinie 8,5. Na tej teraz 7,3

Opublikowano

to spoko ... wiec masz innego VAGA albo lepsze umiejetności z ruszaniem... albo sam nie wiem... ja mam 193Km i 400nm i nie dam rady wg VAGA zejść poniżej 9sekund.... no chyba ze konie mi zdechly :wallbash:

Opublikowano

no najważniejszy jest chyba sam start... dziwne że przy 193KM masz 9 z kawałkiem.... bo przy 140KM masz 10sekund.. przy 170KM masz około 8.5.. więc przy 200KM powinno być około 7.2-7.7sek ponieważ już są straty jakieś..

Opublikowano
  • Autor

no dokładnie. Mnie wychodzi ok. 7.3 a wg. wykresu mam 191koni i 378Nm... Aczkolwiek coraz bardziej wydaje mi się że ten wykres nie może być dobry, bo jezdzilem autami z takim momentem i dużo gorzej jezdziły... Zresztą 378Nm przy 191koniach to dość mało i wynikałoby że coś jest nie tak, a po jeździe wydaje się że jest wszystko ok. a nawet bardzo ok.

Fotograf może sprzęgło masz zajechane?

Masz gdzies wykres?

Opublikowano
  • Autor

no to już nie mam pojęcia o co kaman... powinieneś lekko robić 7.3-7.5

Opublikowano

:vaglogi:

hahahahahahah :decayed: