Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Prosze o ocenę logów, czy wszytko gra jak trzeba ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

śmiejcie się śmiejcie :) (profesjonaliści zawodowcy śmieją się z amatora)

ale powiedzcie co to takiego

Opublikowano

No fault code found.

czy coś jeszcze trzeba dodać??

Opublikowano

Inaczej - bledow brak w wymienionych podzespolach.

Czekamy na powtorzenie logów: 011,010,008,003....

Sokram

Opublikowano
  • Autor

Nowe logi zrobione:

003 qliR9.jpg 011 94YpA.jpg 008 H24yA.jpg 010 H272J.jpg

Proszę o ocenę.

Opublikowano

masz mozliwosc wymiany tego przeplywomierza ? ew. mozesz zalozyc od innego auta i zalogowac ?

Opublikowano
  • Autor

z innego auto nie mam możliwości, mogę oddać w intercarsie na gwarancji jeśli ten jest zepsuty, jest możliwe ze po 9 dniach się zepsuł ??? może być coś innego jest powodem ?

A co do reszty logów, jak to wygląda ???, jak tam turbina ???[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 07:21_________________________________________________hej szpece ! : przemik, sokram, mech15, spanky :) powiedzcie jak tam działa turbina ??? w dobrym stanie na tych logach ?

Opublikowano

Turbo zdrowe... regulacja cisnienia doladowania poprawna...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki !!! :hi:[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 22:30_________________________________________________Podczas wejścia w programie VAG COM do "Basic Settings" zaświeca mi się na liczniku kontrolka świec żarowych, zaraz po wyjściu z Basic Settings gaśnie, wiecie dlaczego tak jest ?, też tak macie ???

Opublikowano

to normalny objaw przy logowaniu w trybie BS, nie ma powodów do niepokoju.

Opublikowano

Czesc,

Daj znac co zrobiles z ta nowa przepływka...po wynikach widac ze ona kuleje.

Sokram

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie, dziś założyłem nowy przepływomierz i dalej to samo zrobiłem logi i są identyczne jak na tamtej przepływce, tak więc co jest grane ??? dwie nówki przepływki z Bosha i nawalają ??? ciągnie dobrze do 2600 obr ( 847,9 ) i potem leci w dół powoli, tj jak w logach które dałem, chyba że tak już ma być ??? co poradzicie ???? Pozdro

Opublikowano

Mam taką propozycję abyś sprawdził sobie dokładnie wszystkie logi zapisane w pliku "Logs" programu VAG-COM bo mam wrażenie, że wykonujesz dalsze logi, które doklejają się pod pierwszy log a Ty ciągle patrzysz na ten pierwszy a nie na najświeższy bo wszędzie widzę 25 maj 2010 godz. 20.05. Skasuj wszystkie zapisane do tej pory logi z pliku "Logs" a następnie zloguj te grupy ponownie i wtedy wklej linki do logów.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie tak wczoraj zrobiłem wszytko wywaliłem i zrobiłem nowe logi, nie wiem czemu tak wychodzi

tak wyglądają te logi:

logi.jpg

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 07:50_________________________________________________A może mam mieć przepływomierz z drucikiem i z diodą prostowniczą. a nie z płytką ??? coś takiego ( http://cgi.ebay.es/CAUDALIMETRO-VW-1-9-TDI-AUDI-SEAT-IBIZA-GOLF-0281002216-/280462385465 ) tam pisze że to do A4 Avant 1.9 TDI 66kw 90km rok: 04.97-12.98 , ja mam Audi z maja 1998 roku . jak myślicie ???

Opublikowano

sprawdz czy nie ma jakiejs malej nieszczelnosci miesdzy lmm a turbo,puszka z filtrem szczelna,filtr powietrza nowy/prawidlowy ?

Opublikowano

już dwie przeplywki kupiłeś...zgroza

tak jak już napisał przemik statyczny kąt wtrysku do poprawy

odepnij od gruszki wężyk idący do N18 i zatkaj wężyk i zrób loga dynamicznego 003, będzie wiadomo czy N18 nie szczelny czy ERG się nie domyka..

Opublikowano
  • Autor

Ok zrobione, zatkany wężyk idący do N18 i zrobiony Log Dynamiczny 003:

logi2.jpg

I co teraz myślicie ???

[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 12:26_________________________________________________aha filtr powietrza dobry (bosch) /prawidłowy, wszytko szczelne, miedzy LMM a turbiną też jest szczelnie.

Opublikowano

przeplyw taki sam jak poprzednio wiec pewnie i dawki sa ciete jak poprzednio

Opublikowano

teraz dopiero zajarzyłem że to sprawdzenie nic ciekawego nie moglu dąć :rolleyes: no ale masz pewność że N18 sprawny, proponuje wyczyścić erg w nafcie oraz wypalić kolektor ssący, potem trzeba nową uszczelkę kolektor-głowica

map sensor masz na rurze czy w ECU?

Opublikowano
  • Autor

MAP SENSOR mam na rurze . więc ???

czy ten kolektor ssący może powodować ten spadek przepływu w lmm ??

Opublikowano

skoro o nim napisałem to powinien, inaczej się na niego obrażę :>

pokaż jeszcze loga 010 satycznego