Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Moja moja i tylko moja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym się pochwalić swoją Audi-olą :naughty: (wiem, że nie ładnie jest się chwalić no ale co tam mam nadzieję, że nik się nie obrazi :> )

Samochód sprowadzony z Francji z początkowym przebiegiem 206 tys. który w tej chwili wynosi 216 tys km.

Silnik 1,9 TDI AHU 90KM

Wyposażenie:

-Klimatronik

-Elektryczne lusterka

-Elektryczne szyby x2

-4 poduszki powietrzen

-ABS

-Wspomaganie kierownicy

-Alufelgi 15"

-Centralny zamek (sterownie przy kluczyku)

-Regulacja kierownicy

-Halogeny

-Elektryczne ustawianie wysokości świateł

-Podłokietnik

6_5dr.jpgyRFlS.jpg6_u9S.jpg6_J7J.jpg

6_QC9.jpgcLtS.jpgcVsr.jpg

Opublikowano

AHH , czyli pompa 11 :decayed: wtryski 0.216 , turbo AWX i łogień :piroman:

co do auta , to prawie identyczne jak moje 5 lat temu :decayed:

na początek bym wywalił hak i emblematy z tylnej klapy poza OOOO

do tego zmienić kierunki boczne na niepomarańczowe i w przednim zderzaku walnąć na czarno poprzeczki między kratkami bocznymi a środkową :decayed: z droższych modów to wiadomo , zrobić go tyle ile sie da na drugi lift :naughty:

Opublikowano

Witam chciał bym się pochwalić swoją Audi-olą :naughty: (wiem, że nie ładnie jest się chwalić no ale co tam mam nadzieję, że nik się nie obrazi :> )

Samochód sprowadzony z Francji z początkowym przebiegiem 206 tys. który w tej chwili wynosi 216 tys km.

Silnik 1,9 TDI AHH 90KM

Wyposażenie:

-Klimatronik

-Elektryczne lusterka

-Elektryczne szyby x2

-4 poduszki powietrzen

-ABS

-Wspomaganie kierownicy

-Alufelgi 15"

-Centralny zamek (sterownie przy kluczyku)

-Regulacja kierownicy

-Halogeny

-Elektryczne ustawianie wysokości świateł

-Podłokietnik

6_5dr.jpgyRFlS.jpg6_u9S.jpg6_J7J.jpg

6_QC9.jpgcLtS.jpgcVsr.jpg

a czwmu masz galeczke przedliftowa :mysli:

Opublikowano

Autko fajnie się prezentuje ale jak trochę się naoglądasz naczytasz to będzie jeszcze lepiej. Kolega wyżej zapodał Ci co na początek do zmiany a ja pójdę dalej jak już będziesz miał początek za sobą to lecisz z przednimi lampami na poliftowe lub dzielone DEPO, ładna felga, kiera trójramienna i licznik z FIS-em i już zmieni się samopoczucie patrząc na auto o 3 lata młodsze z zewnątrz i wewnątrz :>. Powodzenia

Aha zapomniałem o radiu widzę, że masz chorusa to zmiana na concerta I + zmieniarkę i będzie :travolta:

Opublikowano

kiera jak na moje oko też wygląda na przedliftową , tylko poduch jest po liftowa , ale w 98r to wkładali co mieli w fabryce , już sie nie raz zdziwiłem :wink4:
Opublikowano

Kiera poliftowa, poducha by nie podpasowała do przedliftowej, wersja 98 to przed samym przejściem na II lifta także mogą się pewnie znaleźć pewne rzeczy z przed II liftu

Opublikowano

Pewnie jest z przełomu 97/98 i dlatego takie cuda. Z zewnątrz 98, w środku tapicerka i kierownica z 98 a reszta środka z 97.

Nie ma co się przejmować :wink4:

Ładna audiczka, jakieś modyfikacje planujesz?

Opublikowano

fura fajna, ale widać, że ma za sobą jakieś przejścia :decayed:

Opublikowano

Rh - :) Pozdro ujemny :hi: Też mam minusika :gwizdanie: Ale nie A :decayed:

Ładne autko :good: Parę zmian i będzie laleczka :cool1:

Opublikowano

AHH to chyba od 00'-01' wychodziły :cool1:

Opublikowano
  • Autor

kiera jak na moje oko też wygląda na przedliftową , tylko poduch jest po liftowa , ale w 98r to wkładali co mieli w fabryce , już sie nie raz zdziwiłem :wink4:

Gałkę zamieniłem na jednym szrocie bo była w lepszym stanie i jakoś fajniej się prezentowała :wink4:

Pewnie jest z przełomu 97/98 i dlatego takie cuda. Z zewnątrz 98, w środku tapicerka i kierownica z 98 a reszta środka z 97.

Nie ma co się przejmować :wink4:

Ładna audiczka, jakieś modyfikacje planujesz?

Pierwsza rejestracja była w IX 98'. A co do modów to przede wszystkim planuję wymianę przednich i tylnich świateł po lifcie jak i fajnie było by mieć nowe alu bo moje są "troszeczkę" w ;( stanie

7WNFS.jpg

i tak jest na wszystkich kołach

AHH to chyba od 00'-01' wychodziły :cool1:

z tego co znalazłem na forum to właśnie taki skrót pasował do mojego silnika. Chyba, że coś poplątałem...

fura fajna, ale widać, że ma za sobą jakieś przejścia :decayed:

A o jakich przejściach mówisz ?

Opublikowano

Nie bardzo wiem czego się doszukujecie w tej kierownicy ja mam taka samą (czerwiec `98)

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_modyfikacje_i_i_ii_lifting-t3899.0.html poczytajcie i nie straszcie chłopaka :tongue4: były 2 lifty

I też mnie interesują te przejścia(może chodzi o lampy nie BOSHA tylko to ciężko zauważyć na zdjęciu, sam się zorientowałem, że mam halogeny po tygodniu i zastanawiał mnie ten dodatkowy przycisk)

Poza tym sztuka fajna sam bym kupił srebrną tylko ze już za dużo tego koloru w domu :blink:

:hi:

Opublikowano

z tego co znalazłem na forum to właśnie taki skrót pasował do mojego silnika. Chyba, że coś poplątałem...

zobacz wlepkę w bagażniku przy kole zapasowym, tam będzie kod silnika :wink4:

a furka niczego sobie :good:

Opublikowano

z tego co mi zawsze było wiadomo to AHH nie było w '98roku

czyżbym się mylił?? :wink4:[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 23:14_________________________________________________fakt, dopiero spojrzałem na zdjęcia, to nie jest AHH, turbina u góry, AHH ma jak np. AFN na dole

pewnie masz AHU

osłona z I nie jest ori

Opublikowano

Wielka debata o gałeczce, a przecież po ponad 10 latach oryginał ma prawo się sypnąć. No fele ucierpiały.

Fajne autko, i dziwna tapicerka ;) kwestia gustu. Oby ci służył.

Opublikowano

jakim cudem 90km skoro pod maską powinno być 110km

Opublikowano
  • Autor

zobacz wlepkę w bagażniku przy kole zapasowym, tam będzie kod silnika :wink4:

a furka niczego sobie :good:

Wielkie dzięki, że mi powiedziałeś o tej naklejce (szczerze to nawet nie wiedziałem o jej istnieniu chytry) już przeprawiłem typ silnika w swoim profilu :naughty:

z tego co mi zawsze było wiadomo to AHH nie było w '98roku

czyżbym się mylił?? :wink4:[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 23:14_________________________________________________fakt, dopiero spojrzałem na zdjęcia, to nie jest AHH, turbina u góry, AHH ma jak np. AFN na dole

pewnie masz AHU

osłona z I nie jest ori

Już wszystko wiadomo nie miałem AHH tylko AHU (wstyd się przyznać, że osoba posiadająca samochód nie zna do końca specyfikacji swojego silnika :embarrassed: ) Ale fajnie, że są na forum osoby, które znają się na rzeczy :kox: A o jaką osłonę tobie chodzi bo za bardzo nie zrozumiałem..?

jakim cudem 90km skoro pod maską powinno być 110km

No ja mam 90 :cool1:

Opublikowano

A o jaką osłonę tobie chodzi bo za bardzo nie zrozumiałem..?

solone silnika masz TDI, czerwone I miały 110, a Ty masz 90KM więc powinieneś mieć TDI srebrne

Opublikowano

A o jaką osłonę tobie chodzi bo za bardzo nie zrozumiałem..?

solone silnika masz TDI, czerwone I miały 110, a Ty masz 90KM więc powinieneś mieć TDI srebrne

Srebrne TDI było tez w 110 przed 2 liftem pisane podajże wzdłuż osłony pisane i do tego TDI na klapie z tyłu .

Opublikowano
  • Autor

Aaa to dla tego. A ja zawsze się zastanawiałem dlaczego inni mają te I. Myślałem, że ja też miałem ale farba mi zeszła czy coś :decayed: