Pretor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Dzisiaj logowałem koledze A4 AFN i z ciekawości zobaczyłem na grupę 001 no i też ma tak jak kolega wiktorsam napięcie na RSW 0,660V. Jemu też delikatnie klepie na wolnych obrotach po rozgrzaniu. Korekcje miał ładne, bo od -0.05 do 0.2. Okazało się, że ma walnięty G81 czujnik temperatury paliwa (już nie pamiętam jaki miał kod błędu) ale u nas żadnych błędów nie ma i wątpię, że po wymianie czujnika mu przestanie stukać. U mnie znowu się pogorszyło bo wczoraj po mocnym nagrzaniu znowu obudził się kowal .
wiktorsam Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 No mi też mocniej dzwoni od dwóch dni, przynajmniej tak mi się wydaje. Dzisiaj słuchałem znowu i dzwoni mi najbardziej ostatni wtryskiwacz, czasami do niego dołącza sterujący. Teraz zastanawiałem się nad tym napięciem na RSW - bo wg niego jest obliczana dawka paliwa. Skoro mam zaniżone o 0.1 V napięcie to po odpaleniu zamiast tego co wskazuje mi VAG czyli dawki 3.0 pewnie mam faktycznie dawkę w granicach 6.0 :/. Bo gdy dawkę zmniejszam np z 3.0 na vagu na np 4.0 to napięcie na RSW rośnie z 1.380 na np 1.400. Teraz skoro mam zaniżone o 0.1 to powinienem mieć po odpaleniu zamiast 1.380 wskazania 1.480 a to pewnie odpowiada dawce w granicach 6.0-7.0. Jutro może się w końcu wezmę za ten czujnik i ustawię poprawną dawkę... Może to dobry trop, bo osobie z filmiku powyżej właśnie zwiększenie dawki pomogło w klepaniu.
Pretor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Kolega Leszek prosił mnie bym zamieścił filmik z nagraniem pracy wtryskiwaczy. Podaję link do filmiku, który jest w formacie MP4 : https://www.yousendit.com/dl?phi_action=app/orchestrateDownload&rurl=https%253A%252F%252Fwww.yousendit.com%252Ftransfer.php%253Faction%253Dbatch_download%2526batch_id%253DYWhPak8ycWZRR2MwTVE9PQ
Rekomendowane odpowiedzi