Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymienić czujnik wysokiego ciśnienia od klimatyzacji w A4 B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , bardzo prosze o wszelkie porady i pomoc dotyczaca wymiany czujnika wysokiego cisnienia w A4 B7 a mianowicie czy sam osobiscie dam rade go wymienic? , czy jest cos co musze wiedziec przy wymianie owego czujnika? , czy po wymianie tego czujnika musze na nowo naplniac uklad klimatyzacji?

Bardzo prosze o pomoc , na zewnatrz upal a klima nie startuje :(

Dziekuje i pozdrawiam.

:hi:

Opublikowano
:wink4: dasz sobie radę sam, nie musisz uzupełniać układu chyba, że ma ubytek
Opublikowano

Witam. Też proszę o pomoc. Muszę wymienić czujnik ciśnienia kilimy w a4 z 2005 roku Diesel. Proszę o pomoc w którym miejscu jest ten czujnik patrząc od przodu samochodu (stojąc przed maską. Dziękuje za pomoc

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie , czujnik wymieniony zadnych problemow :good: ale bez luzowania zderzaka i wyjecia lampy (glupota) sie nie obeszlo :wallbash:

Kolego "ryspaz" co do umiejscowienia czujnika to znajduje sie on (jak stoisz przodem do silnika) z prawej strony na boku chlodnicy na wysokosci lampy od strony kierowcy (jest schowany za grilem i zderzakiem), jedak ze w B7 zeby dojzec ten czujnik , musisz odchylic troche gril przy lampie. (jest wkrecany w chlodnice , poznasz po zlotej duzej nakretce i wtyczce polaczeniowej)

Niestety zeby go wymienic musisz zdjac nadkole , poluzowac i odchylic od strony kierowcy zderzak oraz wykrecic 3 wkrety przy lampie i ja dopiero wyjac , wtedy masz dostep do wspomnianego czujnika.

Mam nadzieje , ze to ci pomoze.

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

:>

Serdecznie dziękuje jutro muszę coś podziałać. Powiedz tylko jeszcze jedno...czy przy wymianie czujnika znów trzeba będzie napełniać klimę gazem. Pozdrawiam i miłego weekendu

Opublikowano
  • Autor

Witam , nie musisz nabijac klimy.

Wymin czujnik , jak masz VAGa to wykasuj blad i klima powinna ruszyc jezeli nic innego nie powoduje jakis bledow lub jak nie jest pusta.

Opublikowano

Hej. A jak nie mam tego Vaga ( nie wiem za bardzo o co chodzxi) i nie skasuje błedu po wymianie czujnika to klima może nie odpalić?. Wiem ze zadeje głupie pytania ...ale...Byłem w Aso Audi i policzyli mi ze wymiana czujnika 520 zł . Kurcze czujnik moge kupić za 150 i pewnie sam to zrobie jutro .... tylko znów ta kasacja błedu o której piszesz... no ale może pojade do zwykłej stacji gdzie zakładają klime to mi ten błąd skasują. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wcale nie zadajesz glupich pytan ja tez sie kiedys o wszystko pytalem nawet o pierdolki i nadal to robie jezeli czegos nie wiem :wink4:

Co do kasacji tego bledu to z tego co sie orientuje to powinno sie podlaczyc VAGa (interfejs diagnostyczny) i wykasowac owy blad po wymianie tegoz czujnika jednak ja wymienialem czujnik w kumpla w Audi i nie wziolem laptopa i VAGa ze soba (spieszylo mu sie i nie mielismy czasu) i dopiero wczoraj mu go skasowalem (blad) ale zaraz po samej wymianie czujnika i odpaleniu autka to klima ruszyla bez problemu , zgasla kontrolka "ECON" na klimie i zaczelo wkoncu chlodzic :good: , tak wiec podejzewam , ze po wymianie czujnika system sam sie zdjagnozuje , zobaczy sprawny czujnik i uruchomi klime. (nie koniecznie musisz kasowac ten blad)

A co do ceny jaka podales za wymiane to daj sobie z nimi spokoj :wallbash: jak masz troche czasu , to kup nowy czujnik , po odkrecaj pare srubek (wczesniej pisalem co i jak) i kupe kasy zaoszczedzisz a ta kasacja bledu sie nie przejmuj.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Hej Marcin. Wymieniłem czyjnik... ale prosta sprawa...jestem szczęśliwy bo jak samemu sie zrobi to człoweikowi od razu sie lepiej robi... no i kase zaoszczedzięłm. Serdecznie dziekuje za pomoc i czas który mi poświęciłeś. Klima DZIAŁA SUPER......MOZE JUZ BYC NAWET 40 STOPNI. SUPER DZIEKI DZIEKI!!!

Opublikowano
  • Autor

Kolego "ryspaz" nie ma za co :kox: :kox: ciesze sie , ze moglem Ci w jakis sposob pomoc , od tego wlasnie jestesmy , dzielmy sie wiedza z innymi wlascicielami Audi co maja problemy a bedzie duzo latwiej ogarnac to wszystko :decayed:

Ja teraz mam problem z przekaznikami :wallbash: autko unieruchomione ale dzieki pomocy innych kolegow z forum juz wiem co i jak teraz tylko musze zamowic nowa czesc i bedzie hulalo :good:

Pozdrawiam i gratuluje.

• 2 lata później...
Opublikowano

odkopuję troszkę temat: a czy nie da się czujnika wykręcić od spodu? Konieczny jest demontaż lampy?

• 4 lata później...
Opublikowano

Wie ktoś jak wymienić zawór w kompresorze? Chodzi o to czy jest skręcamy czy  a zawleczke

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie tego czujnika. Nie mogę znaleźć takiego samego, a zamienniki nie pasują, są dłuższe. Nie łapie gwint. Część szukana po numerach starego czujnika a nie pasuje. Na internecie znalalzłem tylko dwa używane reszta to są właśnie te długie. Dzwoniłem do aso, powiedziano mi, że ta część ma inny numer już, i że tamten jest stary ale po wpisaniu tego numeru też nie mogę znależć pasującego... ktoś doradzi co za czujnik tam wsadzić? Pozdrawiam. Nowy nr tego czujnika: 3r0959126. Stary nr: 8E0959126. Samochód to audi a4 b7 2.0 tdi 140km. 2005 16v blb sedan.