Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Spinki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Myślę, że wielu z nas wkurza czasami brak wielu drobnych elementów łączących, mocujących (plastikowych lub metalowych) typu: wszelkiego rodzaju kołki, spinki, opaski itp. Są to tak drobne elementy, że często w Etce nie są opisane a w ASO jak nie mają w Etce to też rzadko coś wiedzą o co się pyta. Występują one ogólnie pod nazwą "spinki samochodowe". Znalazłem ostatnio link do firmy, która się zajmuje produkcją takich elementów i jak widziałem ma duży asortyment, mało tego nawet podzielony na marki aut (jest też katalog dla aut koncernu VAG). Jest tam każdy element opisany, ma swoje zdjęcie i cenę, więc nawet jak się nie ma numeru (a przeważnie te elementy nie mają) to można je tam znaleźć po wyglądzie.

http://www.romix.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=37&&Itemid=29

Jeśli już to było na forum lub umieszczam ten wątek w niewłaściwym dziale to proszę moderatora o usunięcie lub przeniesienie.

Pozdrawiam

Opublikowano

w intercarsie można na sztuki kupić

Opublikowano

niemniej fajne :)

a do intercarsu nie każdy ma po drodze ;(

Opublikowano

No ten sklep jak można zauważyć na stronie współpracuje z inter cars. I wielkie dzięki za przypomnienie tej stronki bo gdzieś mi zginęła a trzeb się zaopatrzyć w tego typu rzeczy.

Opublikowano
  • Autor

No niestety mech15, za Twoją poradą udałem się do Inter-cars w Bełchatowie i niestety nie mogłem kupić wybranej spinki na sztuki. Widziałem, że sprzedawca zagląda do katalogu firmy podanej przeze mnie wcześniej i może sprzedać tylko w pakiecie 10szt. Może tylko jakieś wybrane spinki (większe) są na sztuki albo inter-cars inter-carsowi nie równy...

Opublikowano

No niestety mech15, za Twoją poradą udałem się do Inter-cars w Bełchatowie i niestety nie mogłem kupić wybranej spinki na sztuki. Widziałem, że sprzedawca zagląda do katalogu firmy podanej przeze mnie wcześniej i może sprzedać tylko w pakiecie 10szt. Może tylko jakieś wybrane spinki (większe) są na sztuki albo inter-cars inter-carsowi nie równy...

a jaki koszt tych 10 sztuk??

Opublikowano
  • Autor

No to zależy jakich ? Te akurat co mnie interesowały (mocujące wykładzinę w bagażniku) to wychodziły mniej więcej tyle samo co na stronie Romix.

Opublikowano

spinki tapicerki drzwi A4 B6

c50468 -> 8E0868243

4,55 -> 2,70

:blink:

Opublikowano

Ucieszony informacją kolegi o możliwości zakupienia spinek w intercars'ie poleciałem do niego i spytałem o ceny ;( Potrzebowałem spinki do B5 osłona dolna silnika-nadkole (mocowanie w dolnej osłonie i wkręt do zamocowania) koszt 10szt - jedne 28zł drugie prawie 50zł i to po zniżkach na firmę. Jeżeli potrzeba kupić po sztuce to lepiej jechać do ASO. Za komplet (element mocujący i wkręt) dałem 12zł czyli za komplet na samochód wychodzi 48zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mpoloo powiedz mi czy się nie przeszłyszałeś byłem dziś w aso i zaśpiewali za ten komplet 148 pln (mocowanie osłony skrzyni i silnika) :wallbash: :wallbash: :wallbash:ile tych spinek i kołków masz w komplecie?

Opublikowano

ja polecam zamawiać spinki przy okazji zakupów w getem.pl jeśli ktoś tam coś zamawia. tanio i bez jazdy do ASO i IC..

Opublikowano

andy_sky

Ja pisałem o cenie mocowania osłony dolnej silnika do nadkola - klip mocujący plus śrubka potrzeba po 2 takie komplety na stronę. Cena taka jak wyżej. Kupowałem do siebie komplet na jedną stronę w ASO VW w Łodzi.

Te o których piszesz (mocowanie osłon dolnych silnik/skrzyni) mogą być w takiej cenie bo to są inne spinki.

Opublikowano

katastrofalna cena ma ktoś inny pomysł zamontowania niż ori kołki za 148 pln :wallbash:

Opublikowano

taka prawda ,wszystkie/prawie /hurtownie zaopatrują się w firmie z Twojego linka :good:

Opublikowano

katastrofalna cena ma ktoś inny pomysł zamontowania niż ori kołki za 148 pln :wallbash:

Witam,

nie wiem jak do Twojego modelu, ale do mojego kolega z forum (musti) zaproponował cenę 69zł (spinki do osłony pod silnik i skrzynię)

Opublikowano

dzięki za pomoc :wink4: