Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] SzczuraZ Project in progress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie . Jest to kolejne audi które kupiłem 19.03.2010 pod wpływem impulsu i całkowitego wybraku zdrowych modeli na rynku .

krótkie streszczenie :

rok : 1997

deklarowany przebieg w momencie zakupu 197 tyś

z wypasów : el szyby , lustra , drewno , klimatron , grzanie d*py , lampy przednie z halo , tył pierwszy lift . Jeszcze kilka by się znalazło ale sami na fotkach zobaczycie .

te zdjęcia były robione tydzień po zakupie 28836da04b17b185m.jpg 362095cc95836481m.jpg

Potem doszło audio : Radio Alpine , wzmacniacz magnat , tuba infinity + box pod aktywny tylny zestaw.

Po pewnym czasie doleciały kierunki USA ( aktualnie już podłączone ) i Fele z S6 plus

A tu fotki które robiłem zaraz po dojściu felg i kierunków :

edc9777a68fde9c1m.jpg 0b4321d12a4c85ffm.jpg 45668624d41cb573m.jpg

e01b906cc8862ff3m.jpg 032054e2316c2d43m.jpg 7f5b1b0d1accd327m.jpg

973cfaec6f7276f5m.jpg ced7c20272cd9656m.jpg 57df631e8193a3bam.jpg

9a28503bfd16ecdem.jpg 281ecc187f990715m.jpg b467d1540c4365d7m.jpg

Aktualnie auto czeka na nową przepustnicę i Fmic co będzie dalej ... wszystko zalezy od dostępnych środków na moim koncie . :decayed:

AKTUALIZACJA FOTEK:

04282585c16558eam.jpg 37cb40412b171dd8m.jpg 9bee74c5eaf9ec8dm.jpg 691a8eef98ce3723m.jpg

1347ac45a8cdaf6fm.jpg 429d3f5359a950f5m.jpg

AKTUALIZACJA FOTEK:

3c7537bb28e8dafam.jpg 11734621c6b0800cm.jpg bd0b187232c639b0m.jpg 0dabc3e8ad777a7am.jpg eec168fc61cc7c66m.jpg

no i wykres po zrobieniu elektroniki

0882284169972b04m.jpg

Aktualizacja fotek:

100_2260.jpg 100_2269.jpg 100_2272.jpg 100_2279.jpg

100_2284.jpg 100_2288.jpg 100_2291.jpg 100_2282.jpg

Opublikowano

Ściągnij tą lotke z dupska, silniczek taki sam jak mój :good: ale nie moge sie dopatrzeć jaka to wieś we Wrocku :decayed:

Opublikowano

Eeee.. dlaczego ma lotkę ściągać? Ja co prawda nie mam lotki ale uważam że tyłowi b5 "czegoś brakuje" - z lotką nie wygląda tak źle.

szczuraz w pierwszej kolejności zmień kierownicę na poliftową (najlepiej na wersję S-Line).

Opublikowano

Właśnie tył b5 jest tak wyprofilowany, że ma "seryjny" spojler. Nie potrzeba dodatkowego.

Opublikowano

kiera od rs 3 ramienna znaczki tył kosz wraz z lotką lotna to do e36 nie audi !! dekielki na alusy te co masz polerka końcówek wydechu i bedzie ładnie pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

iera od rs 3 ramienna znaczki tył kosz wraz z lotką lotna to do e36 nie audi !! dekielki na alusy te co masz polerka końcówek wydechu i bedzie ładnie pozdrawiam

co do kiery ... w cabrio miałem od s2 i taka też bym chciał zaadoptować Ew. UFO . Lotka zostaje bo klapa pod nią prawdopodobnie żyje swoim życiem :naughty: . Dekielki mam 3 i szukam 4 na alledrogo . Polerka końcówek odbyła się tydzień po zakupie ( nie obeszło się bez papieru 2000 na mokro :wink4: )

nie moge sie dopatrzeć jaka to wieś we Wrocku :decayed:

Muchobór Mały :) Foty robione u mnie pod domem i za CPN`em obok hotelu Diament

Właśnie tył b5 jest tak wyprofilowany, że ma "seryjny" spojler. Nie potrzeba dodatkowego.

Mnie to nie grzeje ani nie ziębi . Znaczek 1.8T zniknie na korzyść 1.6 ale to dopiero po programie . :decayed:[br]Dopisany: 27 Maj 2010, 13:06_________________________________________________pora na mały update ... Przeszedłem w tak zwanym międzyczasie nierówną walkę z przepustnicą ( wyleciała stara przyszła nowa ) . Nie rozwiązało to problemu z położeniem przepustnicy ( a właściwie z błędem Vag odpowiedzialnym za to ) . Po zwiedzeniu kilkunastu warsztatów zajmujących sie grupą VAG ( w których kazano kupować mi coraz to nowe przepustnice ) zacisnąłem poślady i wybrałem się do DynoSoft`u we Wro . Jakież było moje zdziwienie gdy w 3-5 minut dostałem odpowiedź na pytanie co jest uwalone w moim silniku ... Winowajcą okazało się być ECU :fool: . Zamówiłem więc ECU ... przepustnica została zaadoptowana i ... okazało się że ECU które dostałem w paczce jest uwalone ... :ranting1:

Jedyny plus jest taki że nie muszę już szukać przepustnicy ... bo mam sprawną . Czekam na powrót naszego forumowicza z urlopu i mam nadzieję że wywiąże się jakoś z tej sytuacji ( wiem że ma jeszcze 2 inne ECU ) . Miałem nadzieję , że w lipcu bedę już po programie w dyno ... niestety jak zwykle życie zweryfikowało plany .

Powoli czas na jakiś niższy zawias , jak tylko A4 zacznie śmigać zostanie uwalone bliżej gruntu .

Tymczasem chciałem pozdrowić mojego niezawodnego , prostego w obsłudze ( 8v i gaźnik ) i nie wymagającego wkładu finansowego ( od 5 lat :tongue4: ) Hyundaia p0805101846.th.jpg

dzięki któremu nie dostałem jeszcze ataku ku*wicy jeżdżąc MPK . :gwizdanie:

Opublikowano

ale masz TUBĘ :kox:

fajnie kierunki :)

Opublikowano

nooo tuba koxxx :cool1:

Opublikowano
:polew:
Opublikowano

pony rules!!

Opublikowano

(najlepiej na wersję S-Line).

a było coś takiego ????

napisz dokładnie co ci sie działo z przepustnicą bo tez mi cały czas wywala błąd na vagu , zmieniłem przepustnice na drugą używke i jest to samo.

Opublikowano

Fajne wozidło, powiedz tylko ile za niego dałeś, bo sam takiego chce wychaczyć :wink4:

Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... :kox:

pozdro :hi:

Opublikowano

Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... :kox:

co ty gadasz, one ida prawie tak samo :wink4:

Opublikowano

co ty gadasz, one ida prawie tak samo :wink4:

No tak, prawie, 1.8T idzie nieco lepiej :decayed:

Opublikowano

ladny furacz :good: tuba :kox: ale tego1.6 to juz tak nie obrazajcie :wink4: kola sie tocza? tocza :naughty: lepsze to niz MPK :decayed:

Opublikowano

ladny furacz :good: tuba :kox: ale tego1.6 to juz tak nie obrazajcie :wink4: kola sie tocza? tocza :naughty: lepsze to niz MPK :decayed:

Nikt tutaj (a na pewno ja) nie obraża 1.6, sam miałem 1.6 :mysli: i koła się toczyły :D

Opublikowano
Co do planów to zamiana znaczka 1.8T na 1.6 niektórych na drodze może zaskoczyć, ciekawy pomysł... kox

Nie ty pierwszy to robisz :naughty: :naughty: nie jeden sie u mnie przejechał :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

(najlepiej na wersję S-Line).

a było coś takiego ????

napisz dokładnie co ci sie działo z przepustnicą bo tez mi cały czas wywala błąd na vagu , zmieniłem przepustnice na drugą używke i jest to samo.

Sprawa rozbija się o uwalone ECU . Zaczyna adaptację po czym zrywa / nie zapisuje ustawień . Dopiero chłopaki z DynoSoftu powiedzieli mi co jest uwalone . Kupiłem inne ECU przewalili mi immo i przepustnicę dało radę zaadoptować . Niestety w zanabytym kompie jest uwalona część odpowiadająca za lokalizację położenia wału , co za tym idzie auto nie dostaje iskry w odpowiednim momencie ; strzela , kicha , nie wchodzi na obroty . [br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 09:46_________________________________________________a co do tuby ... dopóki wygląd auta d*py nie urywa to niech chociaż dobrze zagra :punk:

Opublikowano

a co do tuby ... dopóki wygląd auta d*py nie urywa to niech chociaż dobrze zagra :punk:

No tak .. średniawo :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

średniawo :gwizdanie:

:wtf: co znaczy średniawo ? chodzi Ci o wygląd czy o granie ? :mysli: