Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

bylem dwa dni temu u ubezpieczyciela, wykupilem oc w PTU oraz Pani wcisnela mi minicasco, i wlasnie tu mam pytanie, szukalem w necie,lecz nic nie znalazlem, czy PTU ma tez minicasco? czy ma go tylko PZU? bo juz sie zakrecilem... nic nie znalazlem na stronie PTU o tego typu ubezpieczeniu...chcialem regulamin przeczytac. dodam,ze kosztowalo mnie ono kolo 150-160zl... pozdrawiam!

Opublikowano

Jak Ci wcisnęła ubezpieczenie, to Ci powinna też wcisnąć polisę w rękę, a z niej dowiesz się w jakiej firmie się ubezpieczyłeś :wallbash:

Opublikowano

Minicasco oferują MTU Grupa Ergo Hestia i PZU

Minicasco to ograniczona forma autocasco.

Oferuje wybrane "ryzyka", a przy tym jest o ok. połowę tańsze, np. w MTU obejmuje odpowiedzialność w odniesieniu do szkody całkowitej i kradzieży.

Przejrzałam kalkulator PTU i tam takiej opcji nie ma...

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

ja mam mini w tym roku w MTU i płace bardzo mało w porównaniu z ubiegłym rokiem kiedy miałem pełne autocasco

Opublikowano

jasne wszystko wyjasnione, rzut oka na umowe i literki mi sie powalily:) oczywiscie mam MTU a nie PTU. ale mozemy podyskutowac, gdzie lepsze jest minicasco, PTU vs. PZU ... wg mnie w MTU, ze wzgledu na szkode calkowita 70% w przypadku zderzenia z innymi autami, ludzi, zwierzetami, plus od kradziezy. wiekszosc wypadkow to jest szkoda calkowita, bo oryginalne czesci plus ASO w wiekszosci przypadkow przekracza wartosc auta... także jak bić fure, to raz ,a dobrze;D