Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Seryjne 2.5 vs 1.9 po wirusie ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Jak sie ma wyścig seryjnego 2.5 TDI (180km) Quattro z 1.9 TDI (170km) quattro?

kto ma lepszy start, i w ogóle kto wygra?

nie miałem okazji jeszcze stanąć z kreski akurat z takim egzemplarzem.

ogólnie 2.5 jest cięższe i ma mniej momentu niż np mój kręcony. zastanawia mnie to!

Proszę o wypowiedz osób które miały okazje sprawdzić się.

Opublikowano

1.9 powinno wygrać i to dość mocno. U nas na spota raz stanęły na kresce B6 Avant 2,5 TDI Quattro (180) i B7 sedan 1.9 TDI ośka po wirusie z tego co mówił kierownik na ok 140-150 koni już nie pamiętam dokładnie. Generalnie wyglądało to tak że B6-ka na chwilę odskoczyła wiadomo cztery łapki się odpychają ale jak ośka odzyskała trakcję to momentalnie go dopadła i przegoniła bez większych problemów.

I teraz pytanie czy aby ta B6-ka zdrowa była i jak bardzo ogarnięty był jeden i drugi kierownik. Bo generalnie jak się patrzyło z boku to strasznie słabo się zbierała :(

Opublikowano
  • Autor

1.9 powinno wygrać i to dość mocno. U nas na spota raz stanęły na kresce B6 Avant 2,5 TDI Quattro (180) i B7 sedan 1.9 TDI ośka po wirusie z tego co mówił kierownik na ok 140-150 koni już nie pamiętam dokładnie. Generalnie wyglądało to tak że B6-ka na chwilę odskoczyła wiadomo cztery łapki się odpychają ale jak ośka odzyskała trakcję to momentalnie go dopadła i przegoniła bez większych problemów.

I teraz pytanie czy aby ta B6-ka zdrowa była i jak bardzo ogarnięty był jeden i drugi kierownik. Bo generalnie jak się patrzyło z boku to strasznie słabo się zbierała :(

dzięki bardzo za odpowiedz, jak będzie okazja to sie zmierzę z takową :naughty:

Opublikowano

Jam mam 1,9 po modyfikacji a ostatnio jeździłem 2,5 180km z Q i powiem tyle że to 2,5 TDI wogóle nie jedzie, auto jest dużo dużo wolniejsze od mojego. Jednak masa robi swoje taki 2,5 z Q waży pewnie z 400Kg wiecej od 1,9 fwd.

Opublikowano
  • Autor

Jam mam 1,9 po modyfikacji a ostatnio jeździłem 2,5 180km z Q i powiem tyle że to 2,5 TDI wogóle nie jedzie, auto jest dużo dużo wolniejsze od mojego. Jednak masa robi swoje taki 2,5 z Q waży pewnie z 400Kg wiecej od 1,9 fwd.

Też mi sie tak wydaje.

ale chyba jednak jak narazie odpuszczam startowanie z kresek,dzisiaj rano po starcie z leonem poczułem sprzęglo :wallbash:

k**wa k**wa k**wa :kwasny:

Opublikowano

moze mam nie 1.9 a 2.0 z quattro po programie , i jezdzilem duzo 2.5 180 Q i potwierdzam ze roznica jest kolosalna.Moj BRD to przy tamtym sportowy samochod.Niestety przed porgramem wraznia byly odwrotne :confused4:

Opublikowano

Było juz parę podobnych tematów

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t99318.0.html;highlight=v6+wirusie

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t107503.0.html;highlight=v6+wirusie

nie ma takiej opcji przy zdrowym V6, moja nigdy się nie dała 1.9 Q na 160/170 PS, żonka bez większych problemów objeżdżała mnie w BRD Q

Opublikowano

Pierwsza uwaga:

Jarol - mówisz o stanie obecnym auta i jego parametrach, czy jak było po samym sofcie, bo to raczej wieeeeelka różnica :wink4:

b3rs - 1.9Q jest sporo cięższe niż FWD, o które pyta autor tematu - nie ma co porównywać.

Opublikowano
  • Autor

b3rs - 1.9Q jest sporo cięższe niż FWD, o które pyta autor tematu - nie ma co porównywać.

bardzo dobra uwaga,

dlatego porównuje auta z tym samym napędem.

Opublikowano

a tak na marginesie....

czemu ma słuzyc to porównanie ??? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

a tak na marginesie....

Zaspokojeniu ciekawości autora pytania, który nie ma okazji sprawdzić?

Pierwsza uwaga:

autor pyta chyba o Q ...

Zdrowe V6 jeżdzi całkiem przyzwoicie, to że większośc jes zaniedbana to inna bajka

Opublikowano

Pierwsza uwaga:

Jarol - mówisz o stanie obecnym auta i jego parametrach, czy jak było po samym sofcie, bo to raczej wieeeeelka różnica :wink4:

O stanie obecnym, wcześniej nie jeździłem 2,5 TDI.

Opublikowano

a tak na marginesie....

Zaspokojeniu ciekawości autora pytania, który nie ma okazji sprawdzić?

Pierwsza uwaga:

autor pyta chyba o Q ...

Zdrowe V6 jeżdzi całkiem przyzwoicie, to że większośc jes zaniedbana to inna bajka

Co racja to racja - chłopaki się rozwinęli o FWD, dlatego się zasugerowałem :cool1:

Jarol - mi chodziło o to, czy porównujesz 2,5 Q do swojego, jak był po samym sofcie, czy na obecnym setupie :wink4: